Zpod papírových hor se začali postupně vynořovat muži oblečení ve stejných barvách jako jejich prostředí a utvořili prostor dívkám, které jako by náhle zrozeny předvedly nové modely - vždy laděné do jednoho tónu a doplněné také autorskou obuví. Tak jak prvotní scéna byla spíše divadelním výjevem, modely, které předvedly dívky, měly charakter běžně nositelných oděvů.

Rochová se podle svých slov nechala inspirovat prostorami bývalého kláštera. Na tvorbě scény se podílela také tanečnice a choreografka Markéta Jandová a designér Jan Činčera, který se specializuje na obalový a produktový design. Pražský týden módy se kvůli koronaviru letos koná jen jeden namísto tradiční jarní a podzimní edice.

Návštěvníci musejí do vnitřních prostor nosit roušky. Oproti možná někým očekávanému množství originálních a s šaty sladěných roušek návštěvníci módní akce měli převážně jednorázové roušky s logem partnera akce.

Módní přehlídky v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku se uskuteční od 5. do 8. září, doprovodný program potrvá do 11. září.

V rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku proběhla i přehlídka značky Zereza VU.

Fotogalerie
34 fotografií