Zhruba před rokem a půl se Martin vrátil do života poté, co se léčil na psychiatrii. Dlouho to vypadalo, že už možná ani vůbec nebude hrát, ačkoliv například nabídky na dabing neodmítal.

„Dlouho jsem neměl potřebu se někde prezentovat, měl jsem pocit, že nejdřív musím upravit svůj vlastní život a udělat si v něm trošku pořádek. A v jednu chvíli jsem přemýšlel, jestli vůbec v tomhle druhu obživy mám pokračovat,“ svěřil se Preiss v pořadu Showtime.

VIDEO: Martin Preiss se vrací na obrazovky! Řekl, co ho přivádí k šílenství!

Video
Video se připravuje ...

Martin Preiss se vrací na obrazovky! Řekl, co ho přivádí k šílenství! Hana Höschlová, Jan Jedlička

„Říkal jsem si, jestli se herectví nepřestat věnovat úplně, jestli pro mě není toxické,“ objasnil s tím, že nakonec to dopadlo trochu jinak. Díky tomu ho také nově můžeme vídat v primáckém seriálu Sestřičky Modrý kód coby manžela Daniely Šinkorové (47). Ovšem už si o práci chce rozhodovat sám a dávkovat si ji tak, aby byl vlastním pánem a nikoliv jen otrokem nabídky a poptávky.

„Po čtyřicítce se mi ten život tak nějak rozsypal,“ vysvětluje Martin a přemítá, že se mohlo jednat o krizi středního věku i hodnot. „Možná jsem si jen přestal vážit sebe a toho, co dělám. V naší branži je to pořád takové nahoru dolů - buď makáte strašně moc, nebo pak přijde měsíc či dva, kdy není vůbec nic, což může spustit nějaké deprese - proč o mě nikdo nestojí? Je to takové nevděčné,“ rozebral situaci pro Showtime.

„Bylo potřeba se postavit na nohy a začít znovu, ale teď se mi život zdá mnohem třytivější a šťavnatější, než kdy jindy,“ dodal optimisticky syn Viktoraa Jany Preissových.

VIDEO: Jana Preissová o revoluci 1989: Dostala jsem kvůli ní pokutu!

Video
Video se připravuje ...

Jana Preissová o revoluci 1989: Dostala jsem kvůli ní pokutu! Veronika Kuželková

Fotogalerie
47 fotografií