Slovenka Ivana Christová (50) vyhrála před neskutečnými 31 lety v první volbě nejkrásnější dívky v republice po přerušení od roku 1970. Tato akce se po obnoveném ročníku stala jednou z nejprestižnějších společenských událostí roku a pomohla vítězným kráskám například ke kariérám modelek. Samotná Christová se po vítězství také věnovala modelingu, stihla si také zahrát ve filmu, natočit hudební album, věnovat se charitě a stát se tváří kosmetické značky.

Christová, která má bulharské předky, se narodila v Prešově a vystudovala střední průmyslovou školu. V mládí se věnovala hlavně zpěvu v různých souborech. O jejím vítězství v soutěži krásy porota rozhodla v podstatě jednohlasně, část publika ale s výrokem poroty nesouhlasila, což dala v Ostravě hlasitě najevo. Jakmile vyhlásili její jméno, vypukla vřava. „Pro mě to byl obrovský šok. Ty pocity byly rozpolcené, tím, že to bylo spojené s tím velkým pískáním v ostravské hale, kde za mnou nebyla velká obrazovka a ti lidi mě skutečně neviděli,“ přiznala Blesku.

VIDEO: První Miss Christovou po výhře vypískali! Ji ale zajímala jen jedna věc

Video
Video se připravuje ...

První Miss Christovou po výhře vypískali! Ji ale zajímala jen jedna věc. Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Za svůj úspěch dostala šicí stroj, svatební šaty a zájezd do Japonska. Na Miss World i Miss Universe ale byla vyslána první vicemiss Jana Hronková, a Christová tak vyjela na méně prestižní soutěž Miss Maja International 1989, kterou vyhrála. „Za komunismu nebylo moc možné mít sen ‚stát se modelkou‘, nic takového neexistovalo. Jediná věc, která mě na celé té věci zajímala, bylo vydělat si na automatickou pračku, protože jsme ji neměli. A to bylo první, co jsem chtěla. Všechno pak přišlo postupně, ale za první honorář z Miss jsem si koupila rifle,“ líčila se smíchem skromná kráska.

Její modelingová dráha byla nadmíru úspěšná, působila v USA a ve Francii. Po návratu na Slovensko založila v roce 1994 nadaci Ivana Christová dětem a později další charitativní organizaci Orin Panacea - Živá voda pro děti. V roce 1993 se vdala za producenta a podnikatele francouzsko-vietnamského původu. Manželství, ze kterého má dceru Danielu (26), se ale rozpadlo. Později se účastnila televizní taneční soutěže Tanec show a společně se svou dcerou podniká v kosmetice.

VIDEO: Boubelatá Ivana Christová: S kily navíc jsem přestala bojovat

Video
Video se připravuje ...

Boubelatá Ivana Christová: S kily navíc jsem přestala bojovat. Petr Soukup, Markéta Reinischová

Média plní poslední dobou spíše svými velkými váhovými výkyvy, opakovaně se jí totiž daří přibírat a zase hubnout, byť do štíhlé dívenky z Miss má stále hodně daleko, anebo různými bizarními prohlášeními. Naposledy ohromila své příznivce tvrzením, že jediným zaručeným (a zázračným) lékem na koronavirus je horký izraelský nápoj připravený z citronové šťávy a jedlé sody…

Na proměny slavné krásky v čase se každopádně můžete podívat do naší galerie.

Fotogalerie
52 fotografií