Byla půvabná, talentovaná, plná života i plánů do budoucna…, a přece její život náhle vyhasnul. Podle reakcí na sociálních sítích se jí náhle zastavilo srdce, přímo před očima jejího malého syna. Byl to obrovský šok nejenom pro všechny její fanoušky, žáky a známé, ale i kolegy z Národního divadla, kde strávila velkou část své umělecké kariéry.

Ti se rozhodli pro skutečně dojemné gesto: založit u Nadačního fondu Fatum, v jehož správní radě je další sólista z Národního, pan prof. MgA. Ivan Kusnjer, transparentní účet, na který mohou lidé přispívat svými finančními dary.

„Prostředky, které vybereme, poputují těm, kteří to v současné době ale i do budoucnosti nejvíce potřebují, tedy její syn Juraj a jeho opatrovníci (rodina již dříve zemřelého Jurajova otce),“ objevilo se na facebooku oficiální vyjádření nejznámějšího divadla v České republice. „Žádný finanční obnos samozřejmě nemůže nahradit vzácný lidský život, ale i tak tuto formu pomoci považujeme za smysluplnou.“

Informace o možnosti podpory nešťastného chlapce a jeho blízkých lze nalézt na facebooku.

„Má to kluk ale nesnadný vstup do života. Držím mu všechno, co mám. Vždyť je to jedno z našich ‚portálových dětí‘,“ štkala jedna z Eviných kolegyní, která se jen těžko může smířit s jejím odchodem. Tmavovlasá tanečnice, která v červenci oslavila teprve kulatou padesátku, si syna pořídila v poměrně vysokém věku, až před čtyřicítkou, a jak sama uváděla, dítě plánované nebylo. „Když jsem otěhotněla, věk mi dělal starost spíš kvůli práci, nebyla jsem si jistá, jestli se ještě vrátím k tancování,“ nechala se slyšet Horáková v roce 2011 v rozhovoru pro webový portál maminka.cz. Na prkna, která znamenají svět, však vtančila ještě během mateřské dovolené.

VIDEO: Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou 

Video
Video se připravuje ...

Poslední potlesk pro Nesvadbu (†95): Takhle se loučili s uměleckou legendou Aleš Brunclík

„V mládí má člověk jiné priority, zúročit studium, vybudovat kariéru, něčeho dosáhnout. Já měla opravdu hodně práce a asi bych se dítěti nemohla věnovat tolik, abych nepromeškala nějaké šance. Na druhou stranu bych mohla zůstat déle na mateřské, nebyl by takový problém se vrátit. Teď mám pocit, že jsem měla naplněný taneční život, už mě to nikam nežene, můžu si všechny chvíle s malým užít a nebát se, že by mi něco jiného uteklo,“ plánovala si v jednom ze svých posledních rozhovorů, který dala portálu Taneční aktuality při příležitosti svých padesátin.

„Pokud vůbec bilancuji, tak si prostě říkám, že jsem si to užila a ničeho nelituju,“ prohlašovala dáma, jejíž životní cesta je bohužel smutným důkazem toho, že člověk neví dne ani hodiny…

VIDEO: Poslední rozloučení se Skopečkem (†94): Poloprázdná síň, dramatický proslov Macháčkové a láhev whiskey pod rakví! 

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozloučení se Skopečkem (†94): Poloprázdná síň, dramatický proslov Macháčkové a láhev whiskey pod rakví! Aleš Brunclík

Fotogalerie
13 fotografií