Herečka Naya Riverová, co se proslavila rolí lesbické roztleskávačky Santany Lopezové v seriálu Glee, zmizela minulý týden během svého plavení se po jezeře Piru. Společně se svým synkem si půjčili loď a vydali se na projížďku po hladině. Po koupání se však do loďky vrátil jenom malý Josey (4), jeho maminka se podle všeho utopila. Zatímco chlapec měl plovací vestu, Naya ji nechala ležet na dně člunu… Patrně podcenila své plavecké schopnosti, a to se jí stalo osudným.

Po několika dnech marného pátrání, do kterého se zapojili kromě zkušených záchranářů a policistů také členové Nayiny rodiny i bývalý manžel, herec Ryan Dorsey (36), se ovšem naplnily ty nejčernější předpovědi: Mladá žena byla v pondělí nalezena mrtvá.

Shodou okolností se našlo její tělo v ten samý den, kdy měl smutné výročí úmrtí její herecký kolega z Glee Cory Monteith (†31). Ten se 13. července 2013 po několika neúspěšných léčeních ze závislosti na nebezpečných návykových látkách v hotelovém pokoji předávkoval heroinem.

Na sociálních sítích se záhy objevila fotografie, na níž jsou k vidění herci z Glee stojící na břehu Piru. Všichni se drží za ruce, zády k objektivu, společně truchlí za další zesnulou přítelkyni a vzdávají jí úctu. Tento snímek dojal všechny její příznivce – tím spíše, že poté mnozí účinkující, co se v seriálu objevili, začali Naye vyznávat nekonečnou lásku na internetu.

VIDEO: Naya Riverová v seriálu Glee - If I Die Young

„Byla tak nezávislá a silná, a myšlenka, že už mezi námi není, je něčím, čemu prostě nerozumím. Byla to ta nejtalentovanější osoba, jakou jsem kdy poznal, a jsem rozzuřený ze skutečnosti, že se už nikdy více neuvidíme…“ napsal na instagram například herec Kevin McHale (32), jenž v Glee ztvárňoval na vozíček upoutaného Artieho. „Před 7 lety jsme byli spolu v Londýně, když jsme se dozvěděli o smrti Coryho. Byl jsem tak vděčný, že jsme tehdy spolu byli. Před týdnem jsme spolu žertovali o útěku na Havaj. To prostě nedává smysl. A vím, že asi nikdy nebude…“

Chris Colfer (30), který si v Glee zahrál zakomplexovaného homosexuála Kurta, sdílel na instagramu fotografii sebe sama s Riverovou v objetí. „Jak můžete vyjádřit svou lásku a úctu k někomu jenom v jednom jediném příspěvku?“ ptal se svých fanoušků. „Jak můžete shrnout desetiletí přátelství a smíchu pouze se slovy? Pokud jste se přátelili právě s Nayou Riverovou, tak víte, že to jednoduše nemůžete. Její lesk a šarm byl bezkonkurenční. Její krása a talent byl neskutečný. Jedinou poznámkou dokázala změnit špatný den v dobrý. Inspirovala a povzbuzovala lidi, aniž by se o to pokoušela. Naya byla opravdu jediná svého druhu a navždy i bude.“

„Sladce odpočívej, Nayo. Jak silná jsi byla! Přeji lásku a mír tvé rodině,“ vzkázala jí herečka a moderátorka Jane Lynchová (60), představitelka zákeřné učitelky tělocviku Sue. Zatímco na televizní obrazovce její postava šikanovala všechny hudebně nadané středoškoláky, jak se zdá, ve skutečnosti mezi nimi panovaly opravdu velice vřelé vztahy.

Riverová a Monteith navíc nebyli jedinými herci z Glee, kteří se odebrali na věčnost. V roce 2018 spáchal sebevraždu herec Mark Salling (†35), co byl v seriálu určeném pro mladé publikum nepříliš bystrým fotbalistou Puckem. V reálném životě to žádné natvrdlé neviňátko nebylo, delší dobu se potýkal se zákonem a čekal ho dokonce soud kvůli obvinění z držení dětské pornografie. Hrozilo mu dohromady málem až 40 let vězení. Některé snímky v jeho počítači prý totiž zachycovaly teprve tříleté děti… Předtím, než mohlo dojít na soudní stání, se však oběsil.

Fotogalerie
55 fotografií