Žilkovou k návratu do Česka a „opuštění“ manžela přiměla komplikovaná situace s nákazou koronaviru a fakt, že má doma pětadevadesátiletou maminku, o kterou se potřebuje starat. Původně sice věřila, že bude moci pendlovat, ale ani to není možné. Izrael se totiž pro turisty kvůli šíření koronaviru až do odvolání uzavřel, a Žilková se tak nebude mít jak za manželem dostat ani na návštěvu. Do Prahy se společně s ní vrátila i jejich dcera Kordula, která v září v Česku opět nastoupí do školy.

VIDEO: Veronika Žilková po návratu do Česka: Z domu vystěhovala syna i s těhotnou přítelkyní!

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková po návratu do Česka: Z domu vystěhovala syna i s těhotnou přítelkyní! David Turek, Aleš Brunclík

„Protože zůstávám v Česku, musela jsem vrátit i diplomatický pas, protože jako manželka velvyslance bych v Česku mohla zůstat jen určitý omezený počet dní. Tohoto statusu jsem se tedy vzdala a za manželem se nebudu moci podívat do té doby, dokud budou platit stávající bezpečnostní opatření,“ říká paní Veronika. „V tuhle chvíli nikdo nedokáže odhadnout, jak dlouho to bude trvat, měsíce to však budou určitě.“

Žilková, která teď má Stropnického na chvíli doma a vidí se s ním po třech měsících, tak zůstane ještě další dlouhé měsíce „slaměnou vdovou“. A vrhla se do práce! Na zámku Plumlov organizuje od příštího víkendu divadelní festival, na kterém představí ztracenou hru Lopeho De La Vegy v překladu svého syna Vincenta.

VIDEO: Veronika Zilkova a Agata Pracharova

Video
Video se připravuje ...

Veronika Zilkova a Agata Pracharova David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
56 fotografií