Schulzovo úmrtí, které potvrdila jeho manželka, bylo pro všechny nečekané. Co se mu ale přihodilo, není zatím jasné. „23. 6. poslední den, poslední fotka,“ napsala Schulzova manželka Dominika Slonimová ke snímku, který zveřejnila na facebooku. Novinář se na něm usmívá na procházce po městě. Nic nenasvědčovalo tomu, že ještě v ten den zemře.

Karel Gott se s Martinem Schulzem seznámil v Mnichově v 80. letech, kam novinář emigroval a kde také pracoval pro tehdejší Svobodnou Evropu. Jejich cesty se pak znovu sešly v rodném Česku.

„Přijel se svojí paní do Doubice, kde byli na výletě, a já jsem mu řekl: Tady si postav chalupu, je to ráj na zemi!“ vzpomínal tehdy Schulz. Gott si postupně obec ve Šluknovském výběžku, na rozhraní Lužických hor a Národního parku České Švýcarsko, zamiloval, a tak si v ní v roce 2016 skutečně nechal postavit chalupu.

VIDEO: Jágr a jeho víkend ve Špindlu. Kdo je kráska po jeho boku a jak si užívali? A Vondráčková pálí mosty

Video
Video se připravuje ...

Jágr a jeho víkend ve Špindlu. Kdo je kráska po jeho boku a jak si užívali? A Vondráčková pálí mosty Barbora Horáková, Aleš Brunclík

Celý plán ale vznikl už na jaře roku 2015, kdy ještě Schulz v obci starostoval (jeho mandát byl mezi roky 2007 až 2015). Příval zvědavých Gottových fanoušků, kteří jezdili z Česka i Německa stavbu okukovat, ale zpěváka vylekal a chtěl rozdělanou roubenku prodat.

„Já Karla chápu, i my tady v obci se obáváme nájezdů lidí. Ale mohou to ocenit podnikatelé v gastronomii, pro které mohou být podobné zájezdy zlaté žně,“ tvrdil tehdy Schulz. Gott nakonec roubenku nechal dokončit a do Doubice jezdil odpočívat. Když měl čas, rád zašel na jídlo a pivo do restaurace Fabrika, kterou Schulz vlastnil. Ta teď za svého zesnulého guru pláče…

VIDEO: Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel

Video
Video se připravuje ...

Dominika Gottová: Emotivní předčítání z její publikace Můj táta Karel David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
69 fotografií