Když jeho syn v únoru 2019 podlehl rakovině hrtanu, po kremaci si urnu dlouho nikdo nevyzvedl. Rodina Pomeje neměla totiž nikde hrob. Až pět měsíců po smrti byla urna řádně uložena na hřbitově v Jirkových rodných Českých Budějovicích, kde synovi nechal tatínek zhotovit důstojný hrob. A tehdy ho to stálo hodně peněz a především úsilí, už jen proto, že v té době i on bojoval s rakovinou hrtanu.

Proto se své dlouholeté životní partnerce Monice Ferenčíkové zmínil o své poslední vůli. „Vysloveně nechtěl pohřeb a nechtěl spočinout vedle syna. Přál si, aby tam jeho Jiří kraloval sám,“ svěřila Aha! Monika s tím, že na to, co se stane s urnou jejího přítele, už nemá vliv. „To je záležitost rodiny, Jirkovy dcery Petry,“ vysvětlila. S tou se vůbec nemusí vidět ani s ní mluvit - vzájemně se totiž nesnáší.

VIDEO: Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan. redakce Blesk TV

Byla to totiž Monika, kvůli které Jiří Pomeje st. opustil manželku - maminku Jirky a Petry. „A to je další důvod, proč nemohou být spolu. Petra s otcem žila poslední roky ve při, a tak se starý pán bál, že by třeba přestaly s matkou Jirkovi na hrob chodit,“ míní nejlepší kamarád Jiřího Pomeje a filmový producent Pavel Pásek.

„Jirka mi umřel rok po synovi 7. dubna. Do poslední chvíle jsem byla s ním a kladl mi na srdce, že musím předat jeho poslední pozdrav Pavlu Páskovi,“ přiznala Monika a dodala: „Oba Jirky jsem měla nesmírně ráda. Byli skvělí a je mi tady bez nich moc smutno.“

Když už byl Pomeje ml. po operaci hrtanu a ztratil hlas, našel azyl doma v Českých Budějovicích. Spal u své matky, kde trávil prázdniny s dcerou Aničkou. S otcem a jeho přítelkyní Monikou zase jezdili na výlety po okolí. „Jsem jim za to vděčný, Anička je s nima moc ráda a já se díky těm výletům ještě naposledy podívám na svoje milovaná místa,“ řekl tehdy Aha! Jiří. Cítil, že se mu zrádná nemoc vrací. Ani ve snu ho ale nenapadlo, že se se stejnou nemocí co nevidět začne prát i jeho otec, který ho nakonec přežil o pouhý rok.

VIDEO: 2. část zpovědi Jiřího Pomeje o rakovině: Jaký měla vliv na jeho manželství?

Video
Video se připravuje ...

2. část zpovědi Jiřího Pomeje o rakovině: Jaký měla vliv na jeho manželství? redakce Blesk TV

Fotogalerie
116 fotografií