To už není žádná sranda. Cena umělého chodidla se totiž může vyšplhat až na šedesát tisíc korun. A když chodidlo praskne, stává se samozřejmě nadále nenositelným.

Poškození chodidel si ovšem Fanánek leckdy způsobil sám, a to svojí vahou, když přesáhla sto kilo. „Praskají mi,“ postěžoval si Fanánek Blesku s odkazem na chodidla. „Tedy teď mám naštěstí, musím to zaklepat, chodidla dobrá. Ale jeden čas praskala, přestože jsou koncipovaná asi do sto deseti kilo. V té době jsem měl kil sto pět, teď mám rovných sto. Možná těch pět kilo hraje roli,“ zapolemizoval si hřmotný hudební skladatel a textař.

VIDEO: Fanánek přiznal problémy s protézou za 120 tisíc! Proč mu praskají chodidla?

Video
Video se připravuje ...

Fanánek přiznal problémy s protézou za 120 tisíc! Proč mu praskají chodidla? Kisa Císařová

Kromě váhy ale frontman kapely Tři sestry uznává, že za poškozením protetického chodidla bylo v jeho případě leckdy mnohem víc, než jen pár kilo navíc. „Hlavně se to stávalo při nějakém skoku, když byla někde nějaká nerovnost, nejvíc ale, když jsem skákal z pódia. Pokud to byla velká výška a já to skočil, dostala chodidla strašnou čočku,“ zpytuje svědomí Fanánek, který na koncertních pódiích není ani po padesátce k zastavení. Přestože má doma protéz víc, Fanánek je jen nerad střídá. Nejvíc spoléhá na umělou náhradu dolní končetiny, kterou zdobí obrázky soviček.

„Protézy nejsou nastavené úplně na milimetr stejně na výšku nositele a i ty milimetrové rozdíly pak působí bolesti v zádech,“ svěřil Fanánek praktické problémy, které protézy jejich nositelům působí. „Když vystřídám novou protézu, tak mě to dva i tři dny bolí, než si to zvykne na nový schodek. Tudíž ano, mám náhradní, ale snažím se je nepoužívat. Samozřejmě že když se mi rozbije, tak musím a smířím se s tou bolestí,“ přiznal hudebník na slavnostním otevření hospody Stará Kovárna, která je bytostně spjata se začátky i existencí kapely Tři sestry. Po pražském Braníku a Letné je žižkovský palác Akropolis už třetím útočištěm, kam se legendární hospoda přesunula.     

VIDEO: Fanánek ze Tří sester se zastal Miloše Zemana! Souhlasím s jeho názory!

Video
Video se připravuje ...

Fanánek ze Tří sester se zastal Miloše Zemana! Souhlasím s jeho názory! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií