Bylo to peklo, hrůza, valila se na nás najednou Niagara,“ popisuje lídr skupiny Olympic devastaci penzionu Nivy, který vlastní s manželkou Alicí (38).

Měli jsme plno, když to přišlo. A jeden host z apartmá číslo čtyři to všechno nafilmoval,“ komentuje Janda s tím, že na mobil jeho host natočil i to nejhorší – pád opěrné zdi oddělující dvůr od svažitého pole. „Spadla celá a všechno se to vyvalilo. A protože opěrné zdi jsou nepojistitelné, je to na mně. Řekl bych, že pět set tisíc to bude určitě,“ konstatuje suše rocker.

VIDEO: Voda se valí do domu Petra Jandy.

Video
Video se připravuje ...

Voda se valí do domu Petra Jandy. abl

Stejně tak bude muset z vlastní kapsy opravit 700 m dlouhou a dva metry širokou příjezdovou cestu k penzionu. „Není naše, ale obhospodařujeme ji. Rozhodl jsem se, že ji teď nechám udělat z panelů,“ říká Janda a vypočítává, že cesta přijde na dalších půl milionu korun.

Penzion Nivy, který funguje od roku 2012, vede z podstatné části maminka Alice Jandové.

Lopaty a bagr

Tahle slova zná každý, koho v posledních dnech zasáhly povodně. „Všude je bahno, prostě pohroma,“ sděluje rocker, který byl v době řádění živlu na tenisovém turnaji osobností na zámku Berchtold u Prahy. „Musím ale říct, že všichni naši hosté do jednoho se chopili lopat a začali likvidovat bahno. Jednu noc v penzionu tedy od nás samozřejmě mají zdarma,“ děkuje Janda.

VIDEO: Petr Janda na plese: Manželce šaty koupil a svůj smoking dostal místo honoráře!

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na plese: Manželce šaty koupil a svůj smoking dostal místo honoráře! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Penzion v Jestřabí spravuje tchyně, bydlí tam, vítá hosty, dělá jim snídaně, a tak jsem tam okamžitě vyslal Alici. Stejně by tam musela pro děti,“ upřesňuje zpěvák, že vše potřebné zajistila jeho o 40 let mladší žena. „Přijede tam teď bagr a musí se makat, protože o víkendu musíme už přivítat hosty,“ dodává lídr Olympiku. Ještě předtím ho ale dnes večer čeká koncert na Výstavišti Letňany ve zbrusu nové sestavě.

Fotogalerie
47 fotografií