Penzion v Bílých Karpatech, kousek od Luhačovic, popisovala rockerova manželka Alice vždy jako oázu klidu, kde jsou mimo jiné i stáje s koňmi, a „lišky tam dávají dobrou noc“. Ale ani tomuto útulnému místečku se nevyhnula „velká voda“. Ta v několika uplynulých dnech potrápila většinu České republiky, leckde přívalové deště rozvodnily řeky, jinde zase vytopily sklepy. A potrápila i Petra Jandu, který kvůli tomu přišel o VIP tenis cup na zámku Berchtold.

Známý hudebník tvořil dvojici s Antonínem Panenkou (71), někdejším československým fotbalistou, ještě před bojem o páté místo na populárním tenisovém turnaji ale musel svého deblového spoluhráče opustit.

„Je to škoda. Trénoval jsem intenzivně, až se mnohdy ze mě kouřilo, protože tenhle turnaj patří k mým oblíbeným, ale s Tondou Panenkou jsme stihli jen zápasy ve skupině. Pak jsem musel honem odjet na náš penzion, protože průtrž mračen tam napáchala škody a bylo třeba zasáhnout,“ svěřil se telefonicky už z místa nepříjemné přírodní pohromy Janda.

VIDEO: Petr Janda na plese: Manželce šaty koupil a svůj smoking dostal místo honoráře! 

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na plese: Manželce šaty koupil a svůj smoking dostal místo honoráře! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Přestože škoda na penzionu byla jistě nevyčíslitelná, rozhodně ne v tom prvotním šoku, slavný interpret písniček Slzy tvý mámy, Jasná zpráva nebo Taky jsem se narodil bos, zadoufal, že se mu příští ročník tenisového utkání vydaří o dost lépe. „Příště, doufám, se nic podobného nestane a budu tady na těch kurtech bojovat až do úplného konce,“ dodal optimisticky.

Bývalé zemědělské stavení z konce předminulého století přitom zdědili manželé Jandovi v dezolátním stavu, a rozhodli se ho přestavět, doslova a do písmene si ho vymazlili.

Nechybí zde ani bar či společenská místnost pro větší skupiny lidí, kde se dají dělat například školení. Dva apartmány v něm se pak pronajímají pro veřejnost, případně je muzikant půjčuje přátelům a známým z umělecké branže.

Před šesti lety na Silvestra, tedy přelomu roku 2015 a 2016, v tomto penzionu dokonce Janda poskytl azyl nevěrnému saxofonistovi Felixi Slováčkovi (77) a jeho tehdejší tajné milence Lucii Gelemové (37), ještě předtím, než se z jejich poměru a vzdor stále trvajícímu manželství s herečkou Dagmar Patrasovou (64) stala věc veřejná…

VIDEO: Petr Janda na premiéře dokumentu o Karlu Svobodovi: Překvapily ho nové informace!

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda na premiéře dokumentu o Karlu Svobodovi: Překvapily ho nové informace! Veronika Kuželková, Lukáš Červený

Fotogalerie
50 fotografií