A to se to stalo během realizace komedie Černí baroni už před téměř třemi desítkami let. Díky tomu to ale taky Václav Vydra bere za promlčené a snad i odpuštěné. I když to tenkrát žádná velká sranda nebyla. Budiž mu ovšem připsáno k dobru, že to celé byla jedna velká nešťastná nehoda. Produkce tehdy v noci vyzvedávala jednotlivé herce po představeních a jedním autem je pak vozila na plac.

Václav Vydra chtěl tehdy pozdravit zrovna nastupujícího Ondřeje Vetchého. Natáhl k němu ruku a šťouchl ho prstem přímo do oka. „Já jsem ho vítal a on mi naběhl přímo na prst. Takže místo na natáčení jsme jeli nejdřív k doktorovi. Museli jsme na pohotovost,“ vzpomíná dnes už s úsměvem Václav Vydra. Byť tedy tenkrát se všichni pořádně vyděsili. Nějakou dobu pak Ondřej Vetchý musel dokonce natáčet se zavázaným okem.

„V jedné scéně, kterou jsme tenkrát točili, je to vidět. Ve filmu je to zachycené,“ svěřil Blesku herec vzpomínku, která mu vytanula na mysli na zahájení výstavy právě k poctě filmu Černí baroni. Na tu se Václav Vydra vypravil až na zámek Zelená hora v Plzeňském kraji, kde se snímek před osmadvaceti lety natáčel. „Pro Ondru to asi není vzpomínka úplně příjemná. To zavázané oko jistě není nic moc. Ale zase od té doby prohlédnul,“ zakončil povídání s humorem autor nechtěného zranění.      

VIDEO: Tajemství filmu Černí baroni: Václav Vydra skoro oslepil Ondřeje Vetchého

Video
Video se připravuje ...

Tajemství filmu Černí baroni: Václav Vydra skoro oslepil Ondřeje Vetchého Kisa Císařová

Fotogalerie
44 fotografií