Vnadná hvězda seriálu Comeback Kristýna Leichtová brzy porodí a stejně jako u prvního porodu, kdy přivedla na svět dceru Dorotku (22 měs.) i tentokrát se rozhodla rodit za pomoci techniky takzvaného hypnoporodu. A protože se jí alternativní metoda, která je mnohým lékařům stále trnem v oku z důvodu různých rizik, osvědčila, rozhodla se v ní vzdělávat dál a šířit osvětu s důrazem na to, že je to jen její zkušenost.

„Zrušte svojí pomýlenou představu o zhypnotyzované levitující rodičce a porodní asistentce v transu s očima v sloup,“ snaží se na sociální síti hned na úvod všechny skeptiky vyvést z omylu, že hypnoporod je jako čarodějnický rituál z nějakého mystického příběhu. „Hypnoporod pracuje s vědomím, podvědomím, hlubokým uvolňujícím dechem, informacemi, vizulalizacemi a afirmacemi. Zjednodušeně z kurzu: dostanete trochu anatomické nalejvárny (jak dítě prochází porodními cestami, jak ty cesty vypadají, jak pracují, jak pracují svaly dělohy, co dělá čípek, jak funguje pupeční šňůra, co umí fontanela a lebeční kosti, co umí hráz a sedací kosti)... wow! Jak je naše tělo dokonale sestrojené k rození dětí!“ shrnula nadšeně herečka své poznatky o tom, co to hypnoporod ve skutečnosti je a v čem má rodičkám náročný proces plný bolesti pomoct.

VIDEO: Kristýna Leichtová: V depresích si pouštím akční komedie!

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Leichtová: V depresích si pouštím akční komedie! David Turek, Aleš Brunclík

Kristýna Leichtová totiž stejně jako například její herecké kolegyně Aneta Krejčíková (29) a Míša Tomešová (29) navstěvovala poprvé i teď kurzy hypnoporodu, kde se dozvěděla vše potřebné a dle jejích slov se to s kurzy v porodnicích nedá srovnávat, protože se na nich nedozvěděla zdaleka tolik užitečných informací. A nebyla na to navíc sama. Spolu s ní se v alternativních metodách vzdělával i její partner, který už díky porodu dcerky Dorotky ví, do čeho s Kristýnou jdou. „Jsem taky vděčná za to, jak se Vojta chopil slova a popsal svojí zkušenost a co doprovazejícím mužům předal (třeba, aby si pánové vzali do vzdálenější porodnice náhradní oblečení). A bylo to tak hezký, poslouchat tu jeho verzi. Chlapi o tom moc mluvit nechtějí, ale myslím že díky našemu vědomému a sebevědomému prvnímu porodu, to pro Vojtu není žádné trauma,“ rozplývala se pyšně nad partnerem a budoucím dvojnásobným tatínkem Leichtová, která patrně každým dnem porodí.

„My teď čekáme a já každý večer usínám s hlubokou relaxací v uších a ráno se probouzím s pohledem na tuhle motivující nástěnku. Protože si i ten další porod přeji krásně prožít...,“ netají se stoprocentně připravená herečka.

VIDEO: Kristýna Leichtová: Ohnivý kuře uvařit neumím

Video
Video se připravuje ...

Kristýna Leichtová: Ohnivý kuře uvařit neumím Tereza Kovářová

Fotogalerie
56 fotografií