Vnadná seriálová kráska Aneta Krejčíková se netajila tím, že by své druhé dítě ráda porodila doma. Domácí porody jsou velice citlivé téma, mnohé ženy i lékaři se domnívají, že matka tak zbytečně ohrožuje sebe i miminko. Jak to ale bývá, na všechno se názory různí, a tak se herečka s vlastním přesvědčením poctivě připravovala na takzvaný hypnoporod, který má nastávající matce bolestivý ceremoniál zrození psychicky výrazně usnadnit přivést miminko na svět za co nejpřirozenějších podmínek. To zahrnuje i polohu rodičky ve chvíli, kdy se již dítě chystá na svět.

„Polohu jsem si mohla svobodně vybrat. S Beníčkem u prvního porodu jsem rodila na boku. Dulička, která se mnou byla, mi radila, abych rodila vkleče, ale já jsem se do tý polohy nemohla dostat. A druhý porod, ten byl vlastně vkleče a do bazénku,“ popsala herečka v základu oba své porody v rozhovoru pro společnost Porod je krásný, jež vede předporodní kurzy hypnoporodu, který právě navštěvovala i Aneta Krejčíková.

„Bylo to pravdu hodně rychlý. Nastaly tam trošku i komplikace, nicméně jsme to všechno zvládli... Porod trval tři hodiny,“ dodala Aneta s tím, že po narození se s dcerou hodinu a půl mazlila, protože kromě dojemného prožitku čekala ještě poměrně dlouho na vypuzení placenty.

„Placentu jsem rodila asi až za hodinu a půl. Byla jsem z toho sama překvapená, u prvního porodu byla ta placenta venku skoro hned, asi za tři minuty, u toho druhýho porodu to bylo mnohem intenzivnější,“ doplnila herečka, jak proběhl samotný závěr celého přirozeného procesu. „Potom když byl pupečník dotepanej, Ondra ho normálně přestřihl. Nechala jsem si zpracovat placentu a pupečník máme usušenej a schovanej,“ přiznala spokojená maminka, že si na narození dcery nechali speciální vzpomínku.

VIDEO: Aneta Krejčíková: Dva měsíce po porodu musela kvůli kolegyni do práce! 

Video
Video se připravuje ...

Aneta Krejčíková: Dva měsíce po porodu musela kvůli kolegyni do práce! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
59 fotografií