Zdeněk Mahdal patří k celebritám, jejichž hlas je známější nežli jejich tvář. V dabingu ho totiž propůjčil zářivým hollywoodským celebritám, dabuje například komiky Eddieho Murphyho (59) či Bena Stillera (54), drsňáka Nicolase Cage (56), svůdného Patricka Swayzeho (†57) nebo ostříleného Kevina Costnera (65). Pochází z Moravy, vystudoval čimelickou filmovou střední školu a následně studoval herectví na JAMU.

S Miroslavou Součkovou, taktéž slavnou dabérkou, má tři syny. Rozvedli se však v roce 2008. Devatenáctileté manželství skončilo poté, co měl jejich dlouhodobě nefungující vztah vyvrcholit telefonátem na policii: duševní teror, který Součková prý musela léta snášet, měl podle jejích slov přerůst ve fyzické násilí.

„Když nemáte nic zlomeného, je to jen přestupek a řeší to místní úřad. Takže děláte jen haló pro sousedy. Stydíte se a příště raději bolavý ret skousnete,“ posteskla si tehdy pro iDnes Součková. Někdy ji prý Mahdal v opilosti napadl, jindy zase údajně najížděl svým vozem do jejího auta. „Raději dostat jednou pár facek, než když se k vám někdo měsíce chová jako k odpadu. Psychika se hojí déle než rány těla,“ svěřila tehdy Blesku Součková.

VIDEO: Dana Morávková: To, co bude Zdena prožívat v Ordinaci, bych nikdy nechtěla zažít.

Video
Video se připravuje ...

Dana Morávková: To, co bude Zdena prožívat v Ordinaci, bych nikdy nechtěla zažít. Adam Balažovič/BPŽ

Přestože Mahdal na veřejnosti několikrát popřel, že by na svou partnerku kdy vztáhl ruku, odešla od něj nakonec i s dětmi. „Odloučení bylo podle něj jediným řešením. Rozhodně nešlo o žádnou mstu. Já jsem se snažila partnerovi vyhýbat. Zvlášť když byl opilý,“ líčila mrazivé okamžiky. 

Zatímco Součková se s chlapci přesunula do domku v Chýnici, aby kluci nemuseli měnit školu v nedalekých Řeporyjích, Mahdal v Řeporyjích zůstal i s milenkou, s níž měl paralelní vztah ještě v době, kdy byl ženatý. Vzešla z něj dcera Tereza.

Před několika málo lety si dabér liboval, že díky svému hlasu ovládl síť nadnárodních firem, jimž namlouvá všelijaké reklamy a slevy na jídlo, oblečení a mnoho dalších věcí, z čehož mu jde až milionový příjem. Mahdalovým snem bylo přitom vždycky něco docela jiného: moderovat erotický magazín. „Mám rád, když lidi moderují věci, kterým rozumí. A já v tomhle nejsem žádný amatér,“ říkal zvesela.

VIDEO: Jiří Paroubek o obvinění z domácího násilí: Jsou to všechno bláboly.

Fotogalerie
18 fotografií