„Pan Laufer je hospitalizován na naší koronární jednotce,“ potvrdili informace Blesku v Nemocnici Na Homolce s tím, že je v péči oddělení akutní kardiologie s devíti monitorovanými lůžky kardiologické intenzivní péče. Přičemž srdce měl prý interpret nestárnoucího hitu Sbohem, lásko, já jedu dál doposavad v pořádku.

„Při operaci kolene mu ale zkolabovalo. Lékařům se ho podařilo nahodit, ale museli ho uvést do umělého spánku,“ tvrdí zdroj. „Několikrát jsem se mu snažil dovolat, ale marně. Naposledy, když jsem mu chtěl popřát k Josefovi. Měl ale vypnutý telefon. To nemívá, bylo mi to divné,“ komentoval to Blesku klavírista Pavel Větrovec (70), jenž je s ním jindy prakticky neustále v kontaktu.

Velký stres s manželkou

Není se čemu divit, že mu srdce vypovědělo službu. Dlouho byl v neustálém stresu, když byla jeho manželka Irena Greifová (80) s toxickým šokem tři roky hospitalizována a nikdo nevěděl, jestli se někdy vrátí domů. Laufer měl o manželku, s níž už je 50 let, hrozný strach.

Před rokem a půl se mu jakoby zázrakem vrátila domů, učila se znovu i chodit. Pro změnu on skončil na koronárce. „Bylo toho na něj moc. Velmi těžcem nesl i smrt Gotta, se kterým společně slavili úspěchy v Cannes, a vůbec se měli moc rádi,“ doplnil zpěvákův blízký člověk.

Fotogalerie
17 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer jako Terminátor: Až natáhnu brka, tak po mně zbyde hromada železa! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík