Křišťálovou sošku si Jiří Mádl mohl odnést za režii i scénář. Dále byl snímek nominován mj. v kategorii Nejlepší film a za herecké výkony obou klíčových postav, za roli hlavní Alois Švehlík a za vedlejší Lukas Duy Anh Tran. Ani jednu z nich ale film neproměnil.

Není to prvně, co byl Mádl v očekávání, zda se na něj usměje štěstí a získá Českého lva. Tři nominace (nejlepší film, režie a scénář) získal hned jeho režijní a scenáristický debut Pojedeme k moři z roku 2014. Avšak ani jednu z nich neproměnil. Dostal za něj na Cenách české filmové kritiky Cenu RWE pro objev roku.

Poprvé na sebe Mádl upozornil v devatenácti letech hitem Snowboarďáci, kde exceloval spolu s Vojtěchem Kotkem. Úspěch snímku byl takový, že následovalo volné pokračování Rafťáci. Z role puberťáka už ale dávno vyrostl a dospěl i jeho herecký projev. A to dokonce až tak, že si v roce 2008 vysloužil cenu Mezinárodního karlovarského filmového festivalu pro nejlepšího mužského herce v hlavní roli za film Děti noci.

Mádl si zahrál v řadě filmů. Namátkou: Jak se krotí krokodýli, Gympl, Bathory, Peklo s princeznou, Probudím se včera, Láska je láska, Konfident, Čtyři slunce, Colette, Celebrity s.r.o. či Modelář, který přišel do kin v únoru 2020. Na svém kontě má i role seriálové, mj. v dramatické sérii Znamení koně nebo v krimi Sever.

Fotogalerie
13 fotografií