Zamilovat se do cizince a propadnout jeho kouzlu jde poměrně snadno. Jak to ale udělat, aby spolu dva lidé z odlišných kulturních prostředí mohli žít v dlouhodobém vztahu? Vyžaduje to nejspíš velkou trpělivost a porozumění! Na to přichází i Jitka Nováčková, která se za svou láskou přestěhovala do Dánska. A byť to není od Česka zas tak daleko, zvyky a chování tam podle modelky mají v mnoha ohledech úplně jiné než my.  

Někdejší miss například bojuje s absencí domácích bačkor či pantoflí. „Z Česka do Dánska jsem dokonce dovezla zásobu přezuvek pro návštěvy, čemuž se Tim upřímně vysmál,“ svěřila Jitka Nováčková na instagramu svůj zážitek. Jelikož v Dánsku často a hojně prší, venkovní kovové předměty pokrývá za chvíli všudypřítomná rez, což naštvaná Nováčková ve videu ilustruje obrázky zrezlých zámků či popelnic.

Problém, na který Češka naráží během společenského styku, je chování při setkávání a vzájemném vítání. Zatímco v Česku je modelka zvyklá na dvě letmá políbení na tvář, Dánové se dokonce obejmou! „Stačí dva týdny v Dánsku a po návratu do Česka mi někdo dává pusu a já ho začnu objímat. Bože můj, vždycky je to strašně trapné,“ chytá se za hlavu modelka.      

VIDEO: Jitka Nováčková se za svou postavu nestydí.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Nováčková se za svou postavu nestydí. Jan Jedlička, Tereza Kuhnelová

Fotogalerie
47 fotografií