Jak se Blesk od svého zdroje z největší české haly dozvěděl, vzpomínkové koncerty na zpěváka, který v říjnu 2019 podlehl akutní leukemii, se mají odehrát 15. a 16. prosince 2020. Fanoušci tak se svým božským Karlem tedy opět prožijí Vánoce, jak na to byli zvyklí padesát let. A pokud budou obě areny plné, což se dá předpokládat, vychutná si tento zážitek na 32 tisíc lidí. „Jsem přesvědčen, že Karel Gott, i když už není mezi námi, by vyprodal i pět aren po sobě!“ je si jistý náš zdroj.

Stokrát ano

„Ano, byl jsem již osloven, zda bych se na poctě Karlovi také podílel. Říkám stokrát ano a rád,“ potvrdil Blesku klavírista a Gottův kapelník Pavel Větrovec (70), který se zpěvákem bortil haly celých čtyřicet let. „Jak by měla ta moje účast vypadat, ještě nevím, na tom se musíme dohodnout. Pro takový koncert je důležitý scénář,“ zdůraznil Větrovec.

Velká příprava

Slavíkovi tak v čas vánoční vzdá hold celý showbyznys a dá se předpokládat, že se tam objeví všichni ti, kteří s ním slavili i jeho loňské 80. narozeniny na Jezerce, kde se sešlo na 120 hvězdných hostů. Podle Větrovce se takový koncert musí do posledních detailů připravovat několik měsíců. „Znamená to obrovskou práci a já držím Ivance všechny palce,“ dodal kapelník.

A proč proběhne až tak pozdě po jeho smrti? Vdova Ivana podle našich informací hodlá z piety držet smutek celý rok, až pak se pustit do nedokončené práce, což vedle organizace vzpomínkových koncertů obnáší ještě představení Karlovy oficiální autobiografie a uvedení dokumentárního filmu o jeho životě (v režii Olgy Špátové).

VIDEO: Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut!

Video
Video se připravuje ...

Gott v dokumentu o Svobodovi: Největší hit zvládl za 20 minut! Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
51 fotografií