Desítky milionů korun vydělal ve středu během jediného večera podle portálu iDnes český podnikatel a majitel kasina v Rozvadově Leon Tsoukernik. Ten se vrtulníkem vydal do Rakouského Seefeldu hrát  poker. Ovšem zprvu se mu nedařilo tolik, jak by si asi přál. 

Protože mu hra neskýtala takové potěšení jako obvykle, rozhodl se na chvíli přejít k výhernímu automatu. Každé protočení automatu ho stálo rovných 1000 eur, tedy 25 tisíc korun, a hrál údajně asi půl hodiny. Přestože sám říká, že kasino není tím správným místem, kde lze očekávat výhru, štěstěna mu tentokrát byla nakloněna.

Podle německých médií vyhrál 1,3 milionu eur, tedy v přepočtu 32 milionů korun! Bohatší o tuhle tučnou sumu, nechal personálu spropitné 56 tisíc eur, a svým vrtulníkem se zase vrátil do vlasti.

Vysoké výhry přitom nejsou pro Tsoukernika ničím neobvyklým. Už na podzim se mu podařilo zvítězit v Rakousku v prestižním pokerovém turnaji Super High Roller, když zdolal i světovou megastar Phila Iveyho a  zkasíroval 1 102 000 eur, tedy v přepočt cca 29 milionů korun. Podle vlastních slov již dříve vyhrál v USA 5,5 milionu dolarů.

Král kasin se Blesku již dříve svěřil i s tím, že je nablízku rodině Karla Gotta (†80). Slavík sám se údajně často rád zastavil v jeho kasinu v Rozvadově a podle informací Blesku Tsoukernik také poskytl útočiště nešťastné vdově Ivaně Gottové a jejím dcerám po Slavíkově odchodu.

Jak se zdá, Prozřetelnost mu za jeho dobré srdce nyní nadělila další pohádkovou odměnu. Tsoukernik, který je také znám jako obchodník s uměním, se už nechal slyšet, že získané peníze hodlá vložit právě do hodnotných historických artefaktů.

Fotogalerie
153 fotografií