Syn frontmana skupiny Kabát se divákům Ordinace v růžové zahradě 2 představí v roli Filípka, syna Radima Fialy (49) alias doktora Hanáka. Syna zplodil se sestřičkou Gábinou, kterou hrála Sandra Nováková (37). Po jejím odchodu ze seriálu nechali Gábinu odstěhovat i s dítětem do Německa. Jenže když se Hanák dozví, že jeho syn se má stěhovat na Tchaj-wan, rozhodne se tomu zabránit. Pro chlapce si zajede a malý Filip si bude muset zvykat na společné soužití s tátou a navíc i s jeho novou partnerkou doktorkou Zitou v podání Jany Holcové (44).

Jelikož Adam chodí teprve do první třídy, s učením textů ze scénáře mu pomáhá maminka Jovanka Vojtková (40). „Je šikovnej a učí se rychle,“ tvrdila ale pro deník Aha!. „Zapamatovávám si to dobře, protože máma říká, že mám velikou paměť,“ pochlubil se pak sám Adámek, kterému se na place seriálu prý líbí. „Nejvíc ho asi baví, že nemusí být ve škole,“ smála se manželka Pepy Vojtka, podle níž jim produkce vychází vstříc a natáčení se snaží plánovat na mimoškolní dny.

Za úlohu v populárním seriálu navíc nevděčí žádné protekci, ale vybrán byl přes castingovou agenturu, kam ho rodiče zapsali. „Nabyla jsem dojmu, že projevuje herecké nadání. Chtěli jsme to zkusit, tak jsem ho přihlásila, a vypadá to, že bychom tou cestou volně mohli jít,“ říká Jovanka Vojtková, ale zda z jejího synka opravdu vyroste herec, se teprve uvidí. On sám má očividně jiné představy. „Ne, chtěl bych být fotbalistou!“ zahlásil klučina, který asi talent podědil po otci, jenž hraje v řadě muzikálů a je i držitelem ceny Thálie za Mefista.

Teď ho ale hraní baví, a dokonce už ví, jak naloží s prvním honorářem! „Chtěl bych jet do Ameriky. Vezmu mamku a taťku, chci tam mít celou rodinu, protože táta často nejezdí,“ vysvětloval Adam, jehož táta Pepa prý nyní tráví většinu času skládáním hudby a přípravami nového alba Kabátů.

VIDEO: Josef Vojtek o Vánocích: Proč u nich doma nehrají koledy?

Video
Video se připravuje ...

Josef Vojtek o Vánocích: Proč u nich doma nehrají koledy? Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií