„S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným a známým smutnou zprávu, že zemřela naše drahá maminka, sestra, teta, babička a švagrová, paní Věra Nemethová. Zemřela náhle v pátek 17. ledna 2020 ve věku 55 let,“ stojí na parte známé televizní věštkyně romského původu s velice neotřelým jazykovým projevem (co někteří diváci škodolibě nazývali „generátorem náhodných slov“), které získal magazín eXtra.cz.

Úmrtní oznámení, na jehož pozadí je vidět kříž s poněkud hranatými květinami, tak odhalilo nejenom skutečné jméno slavné dámy s údajnou schopností hledět do budoucnosti pomocí „cikánských karet“, jak vždycky říkala, ale i fakt, že jí bylo pouhých 55 let – přestože na Wikipedii byl uváděn věk mnohem vyšší. Pětadvacátého února by se paní Věra Nemethová podle nejslavnější internetové encyklopedie dožila 69 let. Špatně ho na svém facebookovém účtu uváděla i Jolandina domovská televize Barrandov, na níž vystupovala.

Její truchlící synové David a Patrik také prozradili, kdy dojde k poslednímu rozloučení se slavnou vizionářkou, a kde také její tělo naposledy spočine. „S naší drahou zesnulou se naposledy rozloučíme ve čtvrtek 23. ledna 2020 ve 14 hodin ve smuteční obřadní síni v Děčíně–Folknářích. Ostatky zesnulé budou uloženy do rodinného hrobu k věčnému spánku,“ informují pozůstalé Jolandini potomci.

Podle eXtra.cz by všichni smuteční hosté měli mít k dispozici autobus, aby je dovezl do Děčína, kde kartářka, již proslavily hlášky „vidím velký, špatný“, nebo „budeš hodně někde“, naposledy vydechla. Osudným se jí stal sice komplikovaný zápal plic, se zdravím však měla problémy již nějakou dobu. Podle jejího syna Davida se na jejím stavu neblaze také podepsal fakt, že ji před smrtí odmítly hospitalizovat tři nemocnice…

Fotogalerie
12 fotografií