Video
Video se připravuje ...

Jolanda TV Barrandov

Jolanda zemřela v pátek v osm hodin ráno v děčínském špitálu. Jenže ještě předtím byl vůbec problém slavnou vědmu a kartářku umístit do nemocnice. „Nikde v nemocnici neměli volné lůžko, tak ji převáželi z Děčína do Ústí nad Labem, z něj do Teplic a odtamtud do Děčína. Chtěl jsem dát maminku do pražské Vojenské nemocnice, posílal jsem tam lékařské zprávy, ale doktor odtamtud se mi vůbec neozval,“ řekl webu extra.cz syn David.

Jolandu museli oživovat

Stav Jolandy byl přitom velmi vážný. „Maminka měla zápal plic, takže dostala antibiotika, která jí ale nezabrala. Když pak jela na plicní, zkolabovala tam. Oživovali ji tam čtyřicet minut a pak už to šlo z kopce. Do toho jí našli embolii, deset dní byla v umělém spánku, protože se jí neokysličoval mozek. A oživovali ji celkem čtyřikrát. Pak to bohužel její srdíčko už nedalo,“ sdělil portálu zdrcený syn. Domníval se, že si jeho maminka zaslouží lepší péči.

Rodina plánuje pohřeb

Chtěl jsem, ať ji převezou letecky, ale na to řekli, že to nepřichází v úvahu. Počkám, až dostanu všechny lékařské zprávy, a pak budu řešit, jestli někdo někde nepochybil,“ uzavřel David. Jolanda se stala virální legendou díky svému osobitému věštění a vtipným hláškám. Rodina začne pohřeb plánovat příští týden, kdy o něm sdělí detaily. Vzhledem k tomu, jak byla oblíbená, se ho může zúčastnit velké množství lidí...

Fotogalerie
12 fotografií