Televizní diváci znali Jolandu především jako věštkyni z pořadu Ezo TV na Barrandově, kde padaly i její legendární hlášky „Hodně budeš někde“ a „Vidím velký špatný“. Někdy ji diváci kvůli specifickému projevu i trochu škodolibě nazývali „generátorem náhodných slov“.

Obyvatelé ze sídliště Boletice si ji ale pamatují jako přátelskou sousedku. „Když zemřela, dostal jsem SMS od jejího syna Davida, který tady ve vchodu taky bydlí. Měla zápal plic, pak vodu na plicích a embolii, nakonec upadla do kómatu. Zemřela v nemocnici,“ řekl Blesku Jolandin soused Martin (40). Podle něj měli lékaři Jolandu čtyřicet minut oživovat.

O kartářku se staral nejen její syn, ale i dobrá kamarádka. „Bydlela tady s přítelkyní, která chodila se psem. Obě byly fajn a byla s nimi legrace,“ řekl David (19) ze sousedství. Podle mladé maminky byla s Jolandou sranda. „Byla milá a veselá. Myslím si, že za ní pro radu chodilo hodně lidí,“ řekla Jana (26). Uměla si však udělat pořádek. „Když se jí něco nelíbilo, tak byla se vším rychle hotová. Ale byla spravedlivá,“ řekl Pavel (18).

Kartářka v reklamě: „Kulír a mimozešťan“

Známý pivovar si Jolandu loni vybral jako tvář své kampaně. Kartářka v reklamě varovala, že nikdy nevíte, kdo je za dveřmi. „Jestli to je kulír, robot nebo nějaký mimozešťan. To všechno je tady okolo vás,“ věštila Jolanda z pivních bublin svým specifickým slovníkem.

Rodina smutní

Rodinu Jolandy její smrt bolestně zasáhla. Zahalila se do mlčení a nic nechtěla komentovat. „Nebudeme nikomu nic říkat,“ řekla jen Blesku snacha věštkyně Jolandy.

Jolandiny nej výroky:

  • „Každej, jak si lehne, tak si ho udělá."
  • „Můžete položit jenom jednu a odpovím vám jenom tři.“
  • „Tvoje budoucnost hodně míří vysoko.“

Fotogalerie
7 fotografií