Aleš Brichta razí teorii, že když je člověk najedený, je spokojený a má hned lepší náladu. A protože u Brichtových je královnou kuchyně Joanna, zpěvák vděčně přijímá, co mu od manželky přistane na talíři. „Nejsem náročný. Mám rád co nejjednodušší jídla a razím teorii, že řízkem nikoho neurazíš,“ svěřil svůj pohled na stravování Brichta. Za dobu, co jsou spolu, si ale hudebník ověřil, že tradičními jídly z rodné země jeho manželky si zpestřovat jídelníček zkrátka nebude.
„Polskými jídly se mě Joanna párkrát pokoušela otrávit,“ obvinil s nadsázkou svou ženu zpěvák a dovysvětlil: „Udělala mi bigos, což by mělo být jídlo podobné moravským vrabcům. Má to ale jedno velké ale. Na mě je v tom moc zelí a málo bůčku a masa. Tím pádem je tam pro mě všechno špatně! Na mě to moc plavalo v zelí a maso jsem skoro necítil.“
Jaká další polská jídla servíruje Joanna a na recept Aleše Brichty na perfektní roštěnky se podívejte ve videu.
Aleš Brichta o jídle Kisa Císařová, Aleš Brunclík