Byl to skandál, který otřásl celým Českem. Šestadvacátého prosince došlo v odpoledních hodinách na pražských Vinohradech k autonehodě, kterou způsobila herečka, zpěvačka, sexsymbol osmdesátých let a „královna dětských srdcí“ Dagmar Patrasová. Shodou okolností se jednalo o mezinárodně hledaného Ukrajince bez povolení k pobytu, a herečka tak neúmyslně přispěla k jeho zatčení. Jenže podle vyjádření policie měla umělkyně „v žíle“ 2,5 promile…

Patrasová tehdy informace ohledně řízení v opilosti popřela v pořadu FTV Prima: „V žádném případě. To bych prostě nesedla za volant. To je nesmysl,“ uvedla vztekle. O něco později svou verzi upravila, jakmile bylo jasné, že se zkazky o jejím stavu rozkřikly po celé zemi. Tvrdila, že den předtím si dala víno na návštěvě u dcery Aničky (24), která v současné době bojuje s rakovinou prsu. Dva a půl promile podle jejích slov mělo být zbytkovým alkoholem. Slováčková to ovšem záhy odmítla s tím, že se na první svátek vánoční s maminkou vůbec neviděly.  

Patrasová nakonec kápla božskou. „Ano, pila jsem. A přiznávám, že jsem pila hodně,“ přiznala v rozhovoru pro týdeník Sedmička. Za řízení pod vlivem návykových látek jí dokonce hrozilo až tříleté vězení a její účinkování v muzikálu Sněhová královna, které pro ni bylo takřka srdcovou záležitostí, skončilo prakticky ze dne na den. Divadlo ji vyhodilo a nahradilo Míšou Zemánkovou (38), shodou okolností bývalou partnerkou jejího syna Felixe Slováčka ml. (36). To bylo pro Patrasovou největším otřesem, a tak si sáhla do svědomí.

„Byla to jedna z největších pitomostí, které jsem v životě udělala,“ kála se Patrasová, kterou údajně psychicky rozložily fotky jejího manžela Felixe Slováčka (76), na nichž si užíval idylické vánoční svátky se svou oficiální milenkou Lucií Gelemovou (37). Soud k ní však byl mírný – uložil jí vysokou pokutu a na rok a půl zabavil řidičský průkaz. „Tak sto padesát tisíc hodně zabolí, ale ten řidičák? To je hrůza. Na autě jsem celý život závislá,“ stýskala si Blesku interpretka známých písniček pro děti. Svůj luxusní mercedes vyměnila za MHD.

Podle jejího názoru šlo o trest vysoký až až. „Kdyby se tohle, to, co se stalo mně, stalo někomu jinému, tak z toho není takový poprask a ani pokuta by nebyla taková. Mrzelo mě, jaký humbuk se okolo toho dělal,“ zlobila se nakonec Patrasová, která si byla jista, že ji soud potrestal v podstatě exemplárně a jenom proto, že je slavná. „Komu z nás se to nikdy nestalo?“ ptala se. Jedna podstatná změna v jejím životě ale nastala – od té doby se začala objevovat na společenských akcích jenom s nealkoholickými nápoji v ruce…

VIDEO: Vánoční nehoda Dády Patrasové: Řídila opilá! Jděte do hajzlu, křičela

Video
Video se připravuje ...

Vánoční nehoda Dády Patrasové: Řídila opilá! Jděte do hajzlu, křičela Aktu.cz

Fotogalerie
49 fotografií