Gottova manželka Ivana již v sobotu na zpěvákově webu oznámila, že je hrobové místo dokončeno. Připojila mapku, jak se k němu dostat. Hřbitov je i o svátcích otevřený od 08:00 do 17:00. Není divu, že mnozí lidé nemohli odolat a i nyní se tam vypravili vzdát umělci hold.

U Gottova hrobu na Štědrý den dopoledne neustále postávaly skupiny lidí. Za čtvrt hodiny se jich tam vystřídaly desítky. Většina se u hrobu zastavila, když přišla na hřbitov vzpomenout na své blízké, kteří tam jsou uloženi. Často přicházely rodiny, mnoho lidí si místo zpěvákova posledního odpočinku fotilo.

Gottův hrob fanoušci zaplnili nejen svíčkami a květinami. Položili k němu také spoustu figurek andělů. Andělé zdobí i vánoční stromek, který na místě je. Je na něm zavěšena modrá koule s nápisem Karel.

Hřbitov Malvazinky patří mezi největší pražská pohřebiště. Nachází se zhruba kilometr od vily na Bertramce, kde Karel Gott žil. Na hřbitově je pochována řada známých osobností, například spisovatel a ilustrátor Ondřej Sekora, muzikant Milan "Mejla" Hlavsa nebo filmový režisér František Vláčil.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Zpěvákovy ostatky pozůstalí nechali převézt do motolského krematoria ke zpopelnění.

VIDEO: Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Nejstarší dcera Karla Gotta u hrobu! Slzy a slib, který mu dala za jeho života Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Fotogalerie
110 fotografií