Že se zpěvačka a představitelka filmové i divadelní Saxany se svým starším bratrem Pavlem (75) nebaví, není žádné tajemství. Rozkol v rodině začal, když sourozencům zemřela maminka. Zatímco tehdy desetiletá Petra tatínkovu novou manželku přijala, náctiletý Pavel k maceše nedokázal přilnout. Naopak začal rebelovat a výrazně se stavět na zadní.

„Já to vlastně chápu. Brácha naši biologickou maminku miloval a ani po její smrti nedokázal strávit, že tatínek přivedl domů někoho nového,“ uznává Petra Černocká. Podle zpěvačky přesně tam začaly vzájemné neshody. „Brácha prostě neměl vstřícný přístup. Novou maminku ani nového bráchu nikdy nepřijal. Přemlouvat ho nemělo cenu,“ vysvětlila Černocká v podcastu DialogF.

Zpěvačka v jednu dobu prý dokonce fungovala jako prostředník mezi bratrem a zbytkem rodiny. A to rozhodně nebylo nic příjemného. Jako třeba v případě, kdy Petřin bratr řekl, že chce jet na rodinnou chalupu. Zároveň vznesl požadavek, že tam v té době nikdo nesmí být. Jenže macecha Hana tam tehdy trávila v podstatě celý rok. „Snažila jsem se mu vysvětlit, že ji přece nemůžeme odtamtud vyhodit jen proto, že zrovna on má v té době volno. A na podobných dohadech jsme se postupně definitivně odcizili,“ nemá problém přiznat Černocká.

Zpěvačka nikdy neztratila bratrovu stopu a je ráda, že se mu dobře daří. Otázky na případné padnutí si do náruče ji ale viditelně iritují. „Občas se mě na to ptají i někteří moji blízcí přátelé, kteří jsou o celé situaci dobře informováni,“ svěřuje Černocká, která stav věcí samozřejmě nejednou probírala s lidmi v podobné situaci. „Vždycky se podobným úvahám zasmějeme. Za ta léta se toho stalo tolik, že hodit to jen tak za hlavu, jako by se nic nestalo, už prostě není možné,“ uzavírá zpěvačka.    

VIDEO: Sedmdesátnice Petra Černocká: Vrátila se jako čarodějnice Saxana!

Video
Video se připravuje ...

Sedmdesátnice Petra Černocká: Vrátila se jako čarodějnice Saxana! Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií