Manželé Preissovi byli hosty rozhlasového pořadu Tobogán, který v sobotu živě plnil přání v projektu Ježíškova vnoučata. Preissová přiznala, že nejenže kvůli premiéře v divadle nestihla předvánoční úklid, ale nehodlá svátky prožívat ani jinak. "Nepeču. Moje děti se oženily, už jim pečou jejich ženy. A dědečkovi jsem koupila jedno balení. Abych měla něco na stole, když přijde návštěva," smála se.

Pak ale zvážněla. Moderní Vánoce jsou pro ni noční můrou. "Vědomě jsme se osvobodili od toho šílenství. Budeme sami, děti odjíždějí s rodinami. Na jednu stranu je mi to líto, ale na druhou stranu ne, protože dnešní Vánoce jsou na můj vkus příliš komerční. Hrozně těžce prožívám rozbalování dárků s klukama, je to takový masakr! Všude papíry, vidím, jak děti rozbalí dárek, a hned se hrnou na nový, ani si ho pořádně neprohlédnou, nepotěší se s ním, protože jich mají moc!" lamentovala zklamaně herečka.

"Měkký dárek je pro naprosto nezajímavý," přizvukoval jí manžel Viktor Preiss. Nakonec herečka zjihla při vzpomínce na Vánoce, jaké byly za jejího mládí. "Nejsou to ty Vánoce, které jsem zažívala já jako dítě. Maminka měla žlutou zástěrku, na okně visely větvičky, bylo to jednoduché a nádherné. Dostala jsem knížky a nikdo nebyl ve stresu. Bylo na co se těšit," dodala upřímně.

VIDEO: Jana Preissová o Vánocích: Nemám ráda komerci, držíme tradice!

Video
Video se připravuje ...

Jana Preissová o Vánocích: Nemám ráda komerci, držíme tradice! Veronika Kuželková

Fotogalerie
28 fotografií