O tom, že navštívily své zesnulé příbuzné u jejich hrobů, informovaly na sociálních sítích jak spisovatelka Irena Obermannová (57), tak i její těhotná dcera Berenika Kohoutová. Druhá z nich za to ale dostala velkou spršku negativity. „Ahoj babi! Ahoj dědo!“ napsala k rodinné fotce ze hřbitova, kterou pověsila na instagram.

A pak už se nestačila divit. „Na hřbitově selfie? To je nehorázná hanba,“ zuřil v komentářích jeden pán a další se k němu postupně přidávali. „To snad ne,“ kroutil hlavou kdosi. „To je divné, fotit se u hrobu,“ shodovalo se několik fanoušků. Jiní se zase doptávali, jaké k tomu měla herečka známá například z Modrého kódu pohnutky. „Třeba si řeknu, hm, není to blbý, proč ne?“

Berenika vše radši ponechala bez reakcí, ale naštěstí se našli tací, kdo se za ni postavili a bránili ji. „Žádná hanba. Naopak důkaz, že jsou tu stále s námi a nikdy nezapomeneme,“ okomentovala fotku jedna dívka a další člověk přitakal: „Krásná fotka s rodinou. Co je na tom divného, že je focena na hřbitově? Lidi, chytněte se za nos, než vypustíte taková ho*na!“

Své dcery se nakonec zastala i maminka Irena, kterou proslavilo především dílo Tajná kniha, v němž píše o údajném milostném aktu s Václavem Havlem (†75). „Dneska jsme se šly jako každý rok poklonit svým mrtvým a vlastně tak trochu všem mrtvým. Je dobré si někdy uvědomit, že tu jsme jenom na návštěvě a že bychom se tu měli chovat slušně. Jako na návštěvě,“ ozvala se na svém profilu.

„Kdosi napsal Berenice, že fotit se na hrobě je zneuctění. Bouřlivě nesouhlasím. Na hřbitovech a hrobech by se naopak mělo tančit a pořádat dušičkové mejdany, jako to dělají třeba v Mexiku,“ šokovala dokonce Obermannová. „Proč být prkenně pietní, když to vše patří k životu? Myslím, že pohřbívání v Čechách je stále dost smutná kapitola. Neumíme obřady, modlitby, ale ani radost,“ vysvětlovala a dokonce dodala: „Pro mě jsou Dušičky radostný svátek.“ I přes poměrně kontroverzní názor se ale dočkala především souhlasných reakcí a pochvaly.

VIDEO: Kohoutová vystavila potetované bříško! Co řekla o těhotenství?

Video
Video se připravuje ...

Kohoutová vystavila potetované bříško! Co řekla o těhotenství? Markéta Reinischová

Fotogalerie
48 fotografií