Naposledy spolu natáčeli před 14 dny a už tehdy prý Olga cítila, že Gotta boj se zákeřnou nemocí velmi zmáhá. „Tak pravdou je, že jsem už poslední měsíc nebo dva nikdy nevěděla, jestli už to je poslední natáčení. Vždycky na konci toho natáčení jsem ho pohladila a řekla jsem mu, jak ho máme rádi, jak si toho ceníme, protože to není jen natáčení filmu,“ připustila pro Seznam Zprávy dokumentaristka a naznačila, že Gott se na svůj odchod připravoval. Jedné věci ale hodně litoval…

Myslím si, že jeho smutek byl, že opouští ty svoje holky, svoje čtyři dcery a svoji ženu Ivanku. Sám říkal, já jsem prostě blbej, že jsem vstoupil do manželství takhle pozdě a že jsem takhle pozdě chtěl mít děti,“ říká Špátová, která také odhalila tajemství jedné z posledních fotek, které Karel Gott zveřejnil na svém facebookovém profilu. Ano, jde o ten snímek, jak sedí u počítače. „Točili jsme takovou scénu, kdy Karel sedí u počítače a jeho žena Ivanka mu pročítá vzkazy od lidí, kterých bylo během týdne 10 tisíc. On z toho byl celý dojatý,“ prozradila dokumentaristka, pro kterou se připravovaný film stal srdeční záležitostí, stejně jako jeho hrdina.

Chlap, co plní sliby

Naposledy dokonce Špátová přestěhovala svou střižnu na Bertramku. Chtěla mu ukázat, co všechno ve filmu bude. „Střídavě se mu u toho chtělo plakat, střídavě se radoval,“ vzpomíná pro Deník N dokumentaristka, která redaktorce také svěřila, který okamžik z natáčení v ní zanechal velmi silný emoční zážitek. Toužila prý natočit Gotta ve vesnici, kde trávil čas s babičkou a sestřenicí. „Už mu nebylo dobře, přesto ale řekl, že mi to slíbil a na to Plzeňsko za mnou 31. srpna přijel. Před měsícem. A mně to najednou došlo: Tohle je Karel. On mi to slíbil, a tak prostě přijel.

Ruku na to tajemství!

Po každém natáčení se Olga Špátová s Karlem Gottem loučili. Oba věděli, že příští natáčení už se konat nemusí. Nakonec si podle stihli říct hodně. „Všechno věděl. Na jednu věc jsme si dokonce podali i ruku, natolik pro něj byla důležitá. A já svůj skautský slib samozřejmě musím splnit, takže jedna věc zůstane filmařským tajemstvím,“ prozradila Deníku N Špátová, které Gott později svěřil, že se s manželem stali součástí jeho rodiny.

Video
Video se připravuje ...

Skalní fanynka Karla Gotta: Nevynechala jsem jediný koncert, byl to nejlepší mužskej. 

Fotogalerie
67 fotografií