Dominika byla s finským manželem Timem Tolkkim (53) v Česku na konci července, kdy přiletěli Slavíkovi dodatečně popřát k 80. narozeninám. „Před tátou jsem se držela, alkohol jsem nepila, jen džus. Pak jsem si dala ve městě víno,“ svěřila Blesku. „Vždy se zlobil, když jsem si dala alkohol v jeho přítomnosti,“ řekla nejstarší Gottova dcera. „Skončím s tím a bude zase dobře,“ ujišťuje.

Právě díky tomu, že v červenci přiletěla domů, se Karlovi podařilo ji přesvědčit, aby svůj problém začala řešit. „Pan Gott s manželkou Ivanoujsou jí v její snaze řešit svůj problém oporou a věří, že Dominika u svého přesvědčení zůstane a léčbu co nejdříve zahájí,“ řekla Blesku mluvčí rodiny Aneta Stolzová (37).

Toho, že se s Dominikou něco děje, si za poslední dva roky všiml každý, kdo s ní přišel do styku. Kvůli tomu, že výrazně přibrala, se začala ukrývat před světem. Přestala na sociálních sítích zveřejňovat aktuální fotky, odmítla dokonce vystoupit v dokumentu Olgy Špátové (35) o životě slavného táty.

Až když ji Blesk během července navštívil v Helsinkách, kde s manželem žije, rozhodla se po letech ukázat veřejnosti. „Přibrala jsem za poslední roky třicet kilo, ale už mám něco dole,“ přiznala Blesku otevřeně. Krátce nato odletěla do Prahy, kde se nechala od otce přesvědčit, že se půjde léčit. A také nakonec natočila rozhovor pro chystaný dokument.

Jak poznat alkoholičku? 

Alkoholismus se nevyhýbá žádné společenské skupině. Až 60 % léčených alkoholiček je ve věku 36–55 let, 14 % jsou seniorky nad 60 let. Ženy mladší 35 let jsou často zároveň závislé i na drogách a lécích, některé trpěly i poruchou příjmu potravy.

„Závislost se u žen rozvíjí po kratší době a menších dávkách pití než u mužů,“ vysvětluje prof. PhDr. Michal Miovský, Ph.D., přednosta Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze. Ženy začnou pít ve chvíli, kdy zůstávají po rozvodu samy s dětmi. Po lahvi sáhnou tzv. zelené vdovy, ženy žijící v luxusu, které nemusejí chodit do práce a cítí se osamělé. Často do této kategorie spadají i úspěšné podnikatelky, lékařky, učitelky, zdravotní sestry nebo celebrity.

7 příznaků u žen aneb kdy zbystřit

  1. Pijí většinou doma o samotě. Pokud to ovšem přeženou na veřejnosti, velice nepřiměřeně reagují, mohou vyvolat konflikt např. s partnerem či jsou agresivní.
  2. Přes den jsou unavené, častokrát si i pospí.
  3. Lahve s alkoholem si schovávají na nejrůznějších místech po bytě. Nemohou si pomoci a stále doplňují zásoby.
  4. Projeví se i změny na těle. Mají oteklý obličej, nafouklé břicho, kruhy pod očima, špatnou pleť a ztrhané rysy.
  5. Mění se jejich psychika. Alkoholičky jsou roztržité, zapomnětlivé, duchem nepřítomné a podezíravé. Nepečují o sebe ani o děti, ztrácejí zájem o partnera i o sex.
  6. Vždy jsou přesvědčené, že mají pití pod kontrolou a odbornou pomoc nepotřebují.
  7. Pomoc vyhledají až v okamžiku, kdy dojde k nějaké neudržitelné situaci (např. hrozba rozvodu, odebrání dětí, ztráty zaměstnání).

VIDEO: EXKLUZIVNĚ: Dominika Gottová přiletěla do Prahy! Takhle se vítala s mámou!

Video
Video se připravuje ...

EXKLUZIVNĚ: Dominika Gottová přiletěla do Prahy! Takhle se vítala s mámou! David Turek

Fotogalerie
78 fotografií