Přestože herečce Veronice Žilkové odchod z České republiky do Izraele, kde působí její manžel Martin Stropnický jako velvyslanec, nečinil žádné problémy, její nejmladší potomek, dcera Kordula, to jen stěží rozdýchávala. V Česku měla přátele, taneční skupinu a zázemí, zatímco země na Středním východě pro ni byla naprostou exotikou.

„Dohodli jsme se na tom, že to na půl roku zkusíme. Od února, od druhého pololetí, Kordulka v Izraeli nastoupí do americké školy, kde bude studovat v angličtině,“ vysvětlovala Žilková Blesku minulý podzim. „Pokud jí to půjde, v září by tam normálně pokračovala v dalším ročníku, pokud ne, vrátím se s ní do Čech a za tatínkem budeme dojíždět na prázdniny.“

Jak se ale zdá, Kordulce se v Izraeli natolik zalíbilo, že nyní v září podle všeho skutečně nastoupila do dalšího ročníku, a návrat se staženýma ušima zpět do České republiky se tedy nekoná. Její maminka totiž sdílela na instagramu momentku, k níž napsala: „Hurá na třídní schůzku. Snad budu rozumět alespoň půlce… i když i to stačí.“ Podle jejích vlastních slov Kordulka navštěvuje „školu, kde hlavní záměr je nestresovat děti ani rodiče… Zatímco v Česku ve školách je to naopak“.

Těmto slovům se ale dá jen těžko věřit, není to tak dávno, kdy Žilková popisovala „běžný den“ v Izraeli. „Dcera přišla v Tel Avivu do školy a první, co nás čekalo, bylo cvičení. Po třech minutách ve škole jsme všichni šli do krytu. Tak to tam je. Pár minut počkají a zase odejdou,“ líčila krátce poté, co Kordula v únoru nastoupila do školy, na sociálních sítích. Příprava na bombové útoky nejenom ve školách, ale i třeba ve školních autobusech, jsou zde na denním pořádku...

V médiích je ale podle Žilkové život v Izraeli přesto naprosto zbytečně démonizován. „Je to mnohem bezpečnější země, než jaký si o ní uděláte dojem, pokud ji znáte jenom ze zpráv. Naše zprávy totiž milují nepříjemnosti,“ prohlašovala skálopevně plavovlasá umělkyně, která se proslavila svým výrazným hlasovým projevem ostře korespondujícím s jejím drobným diblíkovským vzhledem.

VIDEO: Seriál Kameňák: Veronika Žilková jen v podprsence!

Video
Video se připravuje ...

Seriál Kameňák: Veronika Žilková v podprsence! 

Fotogalerie
60 fotografií