Tereza Brodská měla velkou radost, když ji kolegové Petr Kostka a Jan Šmíd požádali, zda by její maminku Janu Brejchovou, která je dlouhodobě upoutána na lůžko, mohli navštívit.

Ptali se mě, zda maminku mohou navštívit, tak jsem se jí zeptala a ona souhlasila. Navštívili ji s fotkami a pak mi všichni referovali. Díky fotkám z mládí si maminka vzpomněla, kdo jsou," svěřila Blesku.

„Trošku maminka v něčem lhala, třeba když se jí Petr Kostka ptal a cvičíš, Jani, cvičíš a chodíš? Tak odpověděla: Chodím. A to lhala," svěřila se Blesku herečka a podotkla, že stav její maminky je stále stejný. „Nic se nezměnilo ani nezhoršilo, má se dobře." Jana Brejchová si s kolegy Kostkou a Šmídem zahrála ve snímku Probuzení. S Kostkou se ale ještě setkala ve filmu Vyšší princip. Ráda tak zavzpomínala na časy, kdy byla mladá a slavná.

Bohužel vše se změnilo po nehodě, kdy v říjnu 2013 Brejchová upadla ve svém pražském bytě ve Vršovicích. Dcera ji našla po několika hodinách ležet na zemi v bezvědomí a od té doby se hereččin stav nezlepšil, právě naopak. „Má poměrně značný neurologický nález, takže je připoutaná na lůžko. Je ležící pacient. Nezvedá se ani z lůžka, takže samozřejmě potřebuje neustálou péči 24 hodin denně," říká Brodská.

VIDEO: Tereza Brodská: Musela přibrat 10 kilo a promluvila o mámě Brejchové!

Video
Video se připravuje ...

Tereza Brodská: Musela přibrat 10 kilo a promluvila o mámě Brejchové! Markéta Reinischová

Fotogalerie
30 fotografií