Slavný herec Jiří Kodet zemřel v roce 2005. Osudnými mu byly nejenom opakované komplikace po zlomenině nohy v krčku, kvůli kterým zůstal posledních šest měsíců svého života upoutaný na lůžko, ale i ztráta chuti a radosti z prosté lidské existence.

„Přesně v poledne to bude 15 let, co odešel, až příliš předčasně, náš tatínek, dědeček a manžel. Byl svůj, byl přísný, byl cholerik. Ale… měl velké srdce plné umělecké a lidské moudrosti. Život se s ním nemazlil, ani on se nemazlil s ním,“ napsala o svém otci herečka Barbora Kodetová na sociální síť. Jak se zdá, na tatínka vzpomíná stále velice intenzivně.

„Miloval svou rodinu! Miloval knihy, obrazy a hudbu. A naučil to vše milovat i mne. Přivedl místo sebe do mého života další silnou osobnost, mého muže, a to doslova. Bez něj bychom se nepotkali. Tati, děkuju,“ přiznala.

„A děkuju i za hudbu, které jsi mne naučil rozumět, za cit, se kterým vnímám umění, přírodu i lidi kolem sebe. Za to, že jste to spolu s mámou všechno, 40 let, ustáli, a dali nám tak dobrý základ pro život v partnerství. Za zájem o život kolem sebe, o politiku, za to, že nejsme lhostejní!“ dodala v narážce na časté demonstrace, které se poslední dobou odehrávají nejenom v Praze.

„Byl bys pyšnej na své vnuky a vnučky! Byl bys pyšnej na mámu, co tu za těch 15 let bez tebe dokázala! Byl bys pyšnej na Karolínu i Honzu! Byl bys pyšnej. A děsně nám pořád chybíš! Tvá vděčná Barunka,“ ukončila své dojemné vyznání manželka houslisty Pavla Šporcla (46), s nímž má dcery Violetu (12) a Sophii (10). Navíc je ještě maminkou Lily (18), kterou má z prvního manželství.

Krásný a jímavý vzkaz jejich dědečkovi dojal velké množství Barbořiných známých, mimo jiné i hudebnici Natálii Kocábovou (35), která pod něj napsala: „Trhá mi to srdce… Velký táta!“

VIDEO: Bára Kodetová: Moje dcera je Kodet v sukni! Pelíšky umí nazpaměť

Video
Video se připravuje ...

Bára Kodetová: Moje dcera je Kodet v sukni! Pelíšky umí nazpaměť Eliška Vinterová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
26 fotografií