V nevelkém městě příhodného jména Malá Hraštice by v těchto dnech mělo probíhat natáčení nového komediálně-detektivního seriálu Poldové a nemluvně podle scénáře známého producenta a publicisty Tomáše Baldýnského (46), který stojí například za takovými televizními hity, jako byl veleúspěšný sitcom Comeback nebo seriál Kosmo.

Na režisérské sesli by se měli střídat Jan Bártek (35) s Radkem Bajgarem (56), a ti role ústředních tří hlavních policistů svěřili Svatopluku Skopalovi, Marku Němcovi (38), hvězdě seriálu Modrý kód, a Marku Adamczykovi (31), který se proslavil například pohádkou Nejlepší přítel nebo svým působením v seriálu Dabing Street.

Ostřílený herecký matador Svatopluk Skopal si zde vyzkouší roli tvrdohlavé hlavy rodiny a zároveň policejní legendy v důchodu, zatímco Němec s Adamczykem ztvární jeho dva syny, pokračovatele rodinné policejní tradice. Skopalův Karej Mlejnek by měl být takovým tím typickým penzionovaným šéfem oblastní kriminálky, co si nedá pokoje ani „na odpočinku“. Naopak, stále se bude svým bývalým kolegům a také synům, kteří jdou v jeho šlépějích, motat do řemesla. Místo toho, aby jako správný dědeček chodil tak maximálně s vnučkou po procházkách a v parku krmil kachny, bude právě s malou Eliškou v kočárku vyšetřovat nejrůznější zločiny.

Policistu si sympatický herec známý například ze seriálu Sanitka nebo Vyprávěj už párkrát zahrál, ale jak sám říká, bylo to v letech minulých. „Mě scénář tohohle seriálu hodně zaujal. Víte, Karel je tak trochu člověk jako já, oba jsme v penzi a jeden jak druhý nechceme být fňukajícími a nečinnými postavami. On se motá do vyšetřování, já stále hraji divadlo. Prostě si spolu rozumíme a je nám spolu dobře,“ prozradil Skopal s úsměvem.

„Poldové a nemluvně je taková rodinná komediální detektivka, ovšem sériové vrahy a potoky krve v ní nenajdete. Stejně jako nervy drásající příběhy. A i to se mi líbí. Najdete v ní humor a pohodu, přestože nějaký ten zloduch v ní také nechybí,“ láká populární herec potenciální diváky. Seriál by se měl na obrazovkách České televize objevit v první polovině příštího roku.

Fotogalerie
20 fotografií