Městský soud v Praze projednává případ zpronevěry, za niž byl Tomáš Řepka letos v únoru odsouzen k 15 měsícům odnětí svobody nepodmíněně. Jeho právní zástupce ale proti verdiktu obvodního soudu pro Prahu 6 podal odvolání. Totéž učinil i státní zástupce.

Dnes v 9:15 v Praze na Karlově náměstí začalo jednání, ale exfotbalista nedorazil. „Pan Řepka na tom není natolik psychicky dobře, aby to tady ustál,“ řekl Blesku Jankrle a dodal, že Tomáš má většinu z 300 hodin obecně prospěšných prací odpracovaných. „Zbývá mu už jen pár hodin.“

Deset minut po 10. hodině dopolední vynesl soudce JUDr. Petr Beneš zdrcující rozsudek! "Pan Tomáš Řepka se odsuzuje k souhrnnému trestu odnětí svobody v trvání dva roky. Pro výkon tohoto trestu se zařazuje do věznice s ostrahou. Odvolání obžalovaného se zamítá."

Na právním zástupci Řepky bylo patrné překvapení a beznaděj. "Popravdě jsem zaskočený rozsudkem. V tuhle chvíli nedokáži říct, zda se dovoláme, ale ta možnost k Nejvyššímu soudu je. K nástupu trestu by mělo dojít v relativně krátké době, ale záleží to na soudu pro Prahu 6, kdy vydá nařízení k nástupu trestu."

Tomáš se k soudu nedostavil kvůli špatnému psychickému stavu a rozsudek mu jistě náladu nezlepší. "Myslím, že to pro něj bude velký šok a musím mu to telefonicky oznámit. Určitě tohle nečekal a ani já ne, bohužel jsme neuspěl, ale to se stává. Nemyslím si, že by se pan Řepka chtěl vyhnout nástupu do věznice. Do které, o tom rozhodně vězeňská služba," řekl Blesku Jankrle a potvrdil, že exfotbalistu čekají v květnu ještě dva soudy za neplacení výživného a nevyloučil, že se trest může zvýšit.

Bývalý obránce Sparty dostal v letech 2015 a 2016 dvakrát podmíněný trest za řízení v opilosti. Loni v květnu mu soud potvrdil 180 hodin obecně prospěšných prací za zanedbání povinné výživy. Za poškození exmanželky formou smyšlených erotických inzerátů dostal fotbalista původně souhrnný nepodmíněný trest půl roku vězení, odvolací senát Krajského soudu v Brně mu jej však zmírnil rovněž na obecně prospěšné práce. Musel totiž přihlédnout k tomu, že Řepka v mezičase první uložené práce vykonal.

VIDEO: Odvolací soud vynesl rozsudek nad Tomášem Řepkou. Jde do vězení  na dva roky

Video
Video se připravuje ...

Odvolací soud vynesl rozsudek nad Tomášem Řepkou. Jde do vězení na dva roky David Turek

VIDEO: Právní zástupce Tomáše Řepky promluvil o nástupu do vězení. Bude to pro něj šok, řekl po vynesení rozsudku

Video
Video se připravuje ...

Právní zástupce Tomáše Řepky promluvil o nástupu do vězení. Bude to pro něj šok, řekl po vynesení rozsudku David Turek

Fotogalerie
20 fotografií