Vzhledem k tomu, že matematik Karel Janeček žije každý svůj vztah (a některé i zároveň) veřejně, měl by si už zvyknout na to, že se ne každému bude jeho svérázný přístup k ženám líbit. Přestože nyní má pocit, že je kněžka Lilia Khousnoutdinova ta jediná a pravá, zítra se to může změnit. Tak jako se to změnilo například v případě jeho manželky Mariem Mhadhbiové (35), která porodila jedno z jeho dětí. Janeček má neustále potřebu křičet svou lásku do celého světa, a pokud se s ním někdo opováží nesouhlasit, toho bez sebemenšího zaváhání ostře setře.

Jeden mladík se tak o sobě dozvěděl, že je „pitomec“, jenom proto, že Janečkova slova „nejkrásnější období svého života prožívám zrovna se svou ženou“ s nadsázkou opravil na „se svou zrovna ženou“. Janečkovým příznivcům totiž nejvíce vadí, že všechny své bývalé partnerky veřejně shazuje, zatímco odbornici na ženství Lilii vynáší na piedestal dokonalosti. „Vaše urážky a invektivy vůči mé lásce Lilii jsou sprosté a urážející. Chováte se jako slepice, pro kterou je muž kus zrní, které se zobe. A jedna slepice konkuruje druhé,“ vložil se Janeček do jedné ostré debaty Lilie s ženami, které nedokázaly pochopit „rodinný vzorec“ známého matematika a jeho múzy.

Jedna dáma se ho odvážila obvinit, že elaborát, v němž vysvětluje, jak od počátku věděl, že Mariem (na rozdíl od Lilie) rozhodně není ta vyvolená, s níž chce strávit zbytek života, místo miliardáře napsala Lilia. „Jste fakt hloupá husa,“ obořil se na ni Janeček a pak si přisadil ještě drsnějším způsobem: „Pokud Vám tato odpověď připadá jako ‚ženský rukopis‘, tak možná pomůže, když Vám řeknu, že jste velká kráva.“ Přestože se Janeček navenek tváří, že články o jeho napravení Liliou z bigamisty na věrného monogamního muže jsou reklamou zadarmo, jak na sociální síti ostatně často a s gustem zdůrazňuje. Z těchto reakcí bylo ale zcela očividné, že po chuti mu to není ani trošku.

Na rozdíl od Janečka, Lilia se v reakcích na kritiku svého ne zcela běžného životního stylu držela zpátky, byť v prakticky každé své odpovědi neopomněla napadnout Mariem, kterou mnohokrát označila za konspirátorku a manipulantku, co měla novou partnerku ve vztahu prostě s nadšením přijmout. Pokud tímto způsobem vede své přednášky o ženství, vnitřních bohyních a kdovíjakých rituálech, se lze jen dohadovat…

„Proč ten rozvod trvá a co se tam stalo – jednou poví Karel, pokud bude chtít. Stejně jako to, že by se rozvedl, i kdyby mne nepotkal. Naopak, já se těším, až jednou řekneme, jak to bylo, právě, aby lidé jako vy přestali házet špínu na nás kvůli domněnkám,“ uzavřela jedno z mnoha debatních vláken Lilia rázně a dodala, že svého partnera miluje a věří „na šťastné konce“. Nezbývá tedy nic jiného než držet jí palce.

Janečkova verze, jak to bylo s Liliou

„1) Můj vztah s Mariem se začal kazit šest měsíců po narození malého. Je pravda, že dlouho jsem miloval část její osobnosti a chtěl jsem náš vztah zachránit, později nejvíc kvůli malému (což byla chyba). Zároveň jsem ale (o trochu později, ale dávno předtím, než jsem potkal Lilii) věděl, že je už vyloučeno, aby byla moje jediná dlouhodobá partnerka, a její jediná šance je, že přijme druhou ženu na stejné úrovni. Na veřejnosti jsem nelhal nikdy, nicméně veřejně jsem prezentoval pouze tu pozitivní část našeho vztahu -- to je moje právo! -- dokud jsem viděl šanci, že se podaří doslova "taming the witch".

2) Když jsem viděl moderovat Lilii konferenci Šťastné Česko, byl jsem to já, kdo přemýšlel o tom, že by 'stála za hřích'. Později jsem se jasně rozhodl, že ona bude mojí dlouhodobou partnerkou. Situace se velmi složitě zamotala, na to zde není prostor. Nicméně zpětně je jasným faktem, že Lilia byla čestná a pravdivá a zlo a manipulace bylo na druhé straně. To jsem bohužel viděl až s odstupem času.

3) Lilia je pro mě natolik výjimečná žena, plná lásky a zároveň moudrosti, že ona bude ta jediná, kterou jsem si vysnil a na kterou jsem dříve omylem za příliš krátký čas kvalifikoval Mariem.“

VIDEO: Takhle Karel Janeček v březnu minulého roku demonstroval svoji lásku!

Video
Video se připravuje ...

Karel Janeček po návratu k manželce: Demonstroval svoji lásku! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií