Od konce března je v Praze otevřena výstava obrazů a děl Káji Saudka v Tančícím domě a jeho fanoušci si tam přijdou na své. Rodina totiž galerii propůjčila i osobité věci, jako křeslo, ve kterém kreslíř tvořil.

Nic z toho ovšem není na prodej. „Já věci neprodávám. Dokud budu mít co jíst, tak nejenže nic neprodám, ale jeho věci i nakupuju. Jelikož ale vydáváme knížky a Berenika vytváří plakáty, tak nás Kája stále velmi dobře živí. Je to ale dané i tou naší pilností,“ svěřila Expres.cz vdova Johana Saudková. Zájemců o Saudkova díla je ale mnoho.

I přesto, že cena obrazů stále roste, s dětmi mají jasno v tom, jak s nimi nakládat. „Kája naštěstí neměl žádné levobočky, měli jsme společně dvě děti. Každý z nás vlastní třetinu práv, a jelikož mám děti hodné, tak dokud budu na tomto světě, vše svěřily mně, abych se o to starala. A když vydáváme knihy a je z toho nějaká zlatka, poctivě se s dětmi dělím,“ vysvětlila manželka s tím, že pokud někdo chce obchodovat s Kájovými obrazy, ať si sběratelé obchodují mezi sebou.

 VIDEO: Johana Saudková, vdova po Kájovi Saudkovi (†80): Už ho může pohřbít!

Video
Video se připravuje ...

Johana Saudková, vdova po Kájovi Saudkovi (†80): Už ho může pohřbít! Eliška Vinterová, Lukáš Červený

Fotogalerie
37 fotografií