„Karlos Vémola je člověk, kterého si nesmírně jako sportovce vážím. Dokázal nevídané věci a posunul význam a úroveň smíšených bojových umění hodně vysoko. Já jsem rád, že mohu být kmotrem jeho biografie. Je mu třiatřicet, memoáry se většinou píší v mnohem pozdějším věku, ale on toho zažil a prožil tolik, že skutečně má o čem vyprávět,“ vysekl urostlý zpěvák, skladatel, herec a filmař Vašek Noid Bárta, jehož dojemný hit „Písnička pro dceru Terezku“ nyní zaznívá z českých rádií, upřímnou poklonu slavnému zápasníkovi. A že je skutečně co obdivovat, Vémola je například prvním Čechem, kterému se podařilo prosadit do prestižní organizace UFC.

Přestože i Noid, hvězda muzikálů Jesus Christ Superstar nebo Carmen, se může pochlubit sošnou postavou, kvůli které se pravidelně trápí v posilovnách, do oktagonu by si s Vémolou jít „na férovku“ netroufl. Přátelské utkání celebrit, jaká bývají poslední dobou v kurzu (kromě Rytmuse a Marpa se do ringu odvážně vrhnul například i mladý herec Jakub Štáfek), podle všeho nehrozí. „Kdybych proti němu nastoupil, bylo by to stejné, jako by se pralo pětileté dítě s třicetiletým chlapem. Ten rozdíl mezi námi je prostě obrovský, takže ne, budu raději jeho kamarád než soupeř,“ bránil se tenhle usměvavý umělec.

„Já sice dělám celý život bojové sporty, ale jsem úrovní asi tak na jednom procentu proti němu. Kdepak. Jo, to v thai boxu bych perspektivně o nějakém zápase uvažoval, ale bylo by to na amatérské úrovni, žádná show,“ dodal Vašek, který pak po boku Lucie Výborné (49) stylově zalil energetickým nápojem Vémolovu autobiografii.

Ta je příhodně nazvaná Lvi žerou první – což je ostatně Terminátorovo celoživotní krédo. Tento nejznámější MMA bojovník nyní doufá, že svým příběhem namotivuje a inspiruje nejen další sportovce, ale i své fanoušky. A obyčejným lidem zase ukáže, že není jen nemyslící pletenec svalů, za jaký ho považují.

VIDEO: Noid Bárta skoncoval se závislostí: Už dva roky jsem čistej, chlubí se.

Video
Video se připravuje ...

Noid Bárta skoncoval se závislostí: Už dva roky jsem čistej, chlubí se. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií