Co na srdci, to na jazyku. Nekorunovaná královna romské komunity se těsně před svou smrtí nechala slyšet, co si o jejích členech myslí. Zatímco Honzu Bendiga, s nímž stihla nazpívat duet Ještě jsem tady, si velmi oblíbila, Moniku moc v lásce neměla. „Přijde mi moc pyšná, nemám ji ráda. Takhle by se romská holka chovat neměla. Nemám z ní dobrý pocit,“ řekla Blesku. Mladičká kráska jako by ale její slova neslyšela – překvapivě se totiž zúčastnila posledního rozloučení se svou kritičkou.

U otevřené rakve

„Nezlobte se. Nechci se vyjadřovat. Cítím se strašně. Vůbec mi to nedělá dobře,“ odsekla Blesku Monika, která dorazila těsně před začátkem pohřbu. A dokonce byla Věře vzdát i hold u otevřené rakve. Podle očitých svědků zpěvačce na onen svět do rakve nakonec nic nepřidali. Ani peníze, ani květiny. „Viděl jsem ji v kostele. Během mše stála po boku Honzy Bendiga a zakrývala si oči slunečními brýlemi,“ popsal Blesku jeden z účastníků smutečního obřadu.

Rychlý odjezd

Okamžitě po vynesení rakve pak Monika odjela. Podle informací Blesku ji ještě ten samý večer čekal v Bratislavě koncert. Ukládání do hrobu na nedalekém hřbitově nakonec vynechal i Bendig. Na obřadu se však odhodlal v krátkosti promluvit nad rakví své zesnulé kamarádky. „Až přijdete domů, pusťte si její písničku, zazpívejte a zatancujte si, protože Věra se ráda bavila. Já bych chtěl ještě jednou poděkovat. Věro, bylo mi ctí, odpočívej v pokoji,“ řekl zdrceně.

Víte, že...

Poté, co Bendig s Věrou Bílou natočil duet, chtěl jí pomoc zpět na vrchol. To ale překazila její náhlá smrt.

EXKLUZIVNĚ: Věra Bílá (†64) v otevřené rakvi, zhroucení pozůstalí

Video
Video se připravuje ...

EXKLUZIVNĚ: Věra Bílá (†64) v otevřené rakvi, zhroucení pozůstalí Facebook

Fotogalerie
169 fotografií