„Jirka na tom byl psychicky tak špatně, že bych mu nevyčítala, že pil. Sama vím, že když je člověku úzko, tak to může řešit tímto způsobem,“ řekla pro Aha! herečka. Sama měla v posledních deseti letech s alkoholem velké potíže, které vyvrcholily, když cestou na představení bourala a po nehodě nadýchala přes dvě promile.

V současné době je Dáda bez řidičského průkazu, to však není důvod, proč nejela na středeční poslední rozloučení s hercem a dabérem v jeho rodných Českých Budějovicích. „Nemůžu jet na pohřeb, vím, že bych to nezvládla. Myslím, že bych se tam složila,“ pronesla smutně královna dětských srdcí.

S Jirkou Pomeje se často potkávala na večírcích a pojilo je přátelství. „Naposledy jsem ho viděla v půlce loňského roku, to už byl v hodně špatném stavu,“ zavzpomínala Patrasová na poslední setkání s hercem, kterému se už v té době vrátila rakovina.

Potkali se na akci v kasinu, kde mu cosi šeptala do ucha a teprve nyní prozradila, o co šlo. „Snažila jsem se mu dodat sílu, ale přesná slova si nechám jen pro nás dva,“ svěřila Dáda a podívala se k nebi. Vzpomínat na kamaráda bude vždy v dobrém, nikdy ho prý nezažila ve špatné náladě nebo zasmušilého. V den pohřbu prý ale její myšlenky patřily vdově Andree (30) a její pětileté dceři Aničce.

Video: Dáda Patrasová o své opilecké nehodě

Video
Video se připravuje ...

Dáda Patrasová o nehodě David Turek

Fotogalerie
91 fotografií