Před svou smrtí se Jiří Pomeje nejvíce bál, aby ho v zuboženém stavu neviděla jeho dcera Anička (5). Záměrně tak před ní svou nemoc tajil. Andrea Pomeje už ale nemohla déle čekat a musela dceři smutnou zprávu sdělit, už nikdy tatínka neuvidí. Pohled na její nevědomost jí totiž rval srdce.

„Dcera už to ví. Nemohla jsem dopustit, aby to náhodou zaslechla v rádiu v autě, nebo si pustila televizi a uviděla tam, že jí umřel tatínek. Jsou toho plná média,“ vysvětlila pro eXtra.cz Andrea Pomeje.

„Rad, jak se zachovat, jak to vysvětlit malému dítěti, je hodně, ale stejně se nakonec musí člověk rozhodnout sám, jak to podá. Nikdo totiž nezná dítě tak dobře, jako jeho rodič,“ svěřila se vdova po Jiřím Pomeje.

Toho okamžiku, kdy bude muset dceři sdělit, co se stalo, se velmi obávala. „Bolí mě, co se Jirkovi stalo. Přece jen jsem ho milovala a byla s ním osm let čtyřiadvacet hodin denně. Moc jsem mu přála, aby se uzdravil. Pohled na Aničku mě drásá. Je mi to líto. Nevím, co bude prožívat, jak jí to říct,“ prozradila Extra.cz ještě ve čtvrtek Andrea.

Už dříve se Andrea Pomeje radila s lidmi, kteří si prošli podobnou zkušeností. Snažila se zjistit, jak sdělit smutnou zprávu dítěti, kdyby mělo dojít na nejčernější scénář. Mluvila například i s Vendulou Pizingerovou (47), vdovou po skladateli Karlu Svobodovi (†68).

„Andrea mě v minulosti skutečně kontaktovala s prosbou o radu. Poradila jsem jí, aby v případě, kdyby taková situace nastala, sdělila smutnou zprávu Aničce doma. Je důležité zamezit tomu, aby se to dozvěděla od někoho jiného, například ve školce. Děti nemají zábrany a řeknou, co slyší doma nebo v televizi," řekla pro Blesk.cz Vendula Pizingerová.

Velkou oporou je pro ni v těchto těžkých chvílích její nový partner Petr Plaček (37). "Bez něj bych se asi zbláznila. Ještě že ho mám, s tou jeho neuvěřitelnou trpělivostí,“ uzavřela Andrea, která kvůli událostem posledních dní zrušila dnešní vystoupení v Ústí nad Labem. Poté co prozradila dceři, že její tatínek umřel, je pochopitelné, že chce být s ní.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Andrea Pomeje ve studiu Blesku: Jirka mi ubližoval!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Andrea Pomeje ve studiu Blesku: Jirka mi ubližoval! David Turek

Fotogalerie
58 fotografií