Nemocná, opuštěná na ubytovně na patnácti metrech čtverečních. Tak dnes žije romská legenda, kterou chtěl celý svět. Dokonce i v newyorské Carnegie Hall na ni čekali, ona ale nepřijela. „Hudbu mám v krvi, to nejde jen tak vymazat, moc se na lidi těším. Bude to po dlouhé době, ale trému nemám, já si totiž zpívám stále. Sice jen tady na ubytovně, ale zpívám. Už jsem nečekala, že by mi někdo napsal písničku. Jsem šťastná, protože je krásná,“ svěřila Blesku Bílá, která po dlouhých patnácti letech zamířila do nahrávacího studia.

„Nemám lehký život, žiju na ubytovně, odkud už nikdy neodejdu. Vlastně to tu mám ráda, sednu si na chodbu a poslouchám, jak se tu hádají, aspoň mi není smutno. Rodina se na mě vykašlala a nikdo za mnou nechodí. To je proto, že nemám peníze, jinak by tu byli furt,“ postěžovala si zpěvačka, která na tom finančně není dobře. Vdovský důchod má kolem pěti tisíc, a když zaplatí kolem dvou tisíc za ubytovnu a tisícikorunu za elektřinu, tak jí moc peněz nezbývá.

Kdysi žádaná zpěvačka se odstřihla na mnoho let od světa, když jí onemocněl manžel. „Musela jsem se o něj starat, tak jsem musela přestat jezdit. Nikoho jiného u sebe nechtěl. Nesnesl by žádnou ošetřovatelku. Bylo nám spolu hezky,“ zavzpomínala na manžela Bílá.

V roce 2013 přišla za záhadných okolností o adoptivního syna Františka (†33) a o půl roku později oplakávala milovaného manžela Františka (†59). „Nikoho už vedle sebe nechci, nikdo by totiž nebyl jako můj manžel,“ má jasno legendární zpěvačka.

„Nový song i videoklip je o tom, že Věra prožila dobré i špatné momenty v životě, a touto písní děkuje lidem, že na ni nezapomněli,“ prozradil Blesku Jan Bendig, který si s Bílou zazpíval. Písničku pro ni složil její spolupracovník Milan Kroka ze skupiny Kale.

„Sama jsem videoklipů udělala hodně. V létě i v zimě. V Paříži, v Americe, v Dánsku, Holandsku, Německu, v Česku i na Slovensku,“ dodala Věra, která si natáčení užívala a kameru pustila do svého příbytku.

VIDEO: Zpěvačka Věra Bílá: Přežívá na ubytovně a doufá v další šanci

Video
Video se připravuje ...

Zpěvačka Věra Bílá: Přežívá na ubytovně a doufá v další šanci Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
84 fotografií