Ve čtvrtek 21. března se uskuteční již 7. ročník Hudebních cen Evropy 2. Letošní nominace jsou historicky nejpříznivější pro nové objevy, a zároveň i velké hudební giganty. Objevují se tu nová jména jako Johny Rainbow, Robin Mood, Like-It, Czech It, The Silver Spoons, Timmy White, atd., ale i hudební stálice jako Lucie, Lenny, Eddie Stoilow, Support Lesbiens, Mirai, Mandrage, Xindl X a další.

„Stejně jako v předchozích ročnících i letos proběhne samotné vyhlášení živě v prostorách rádia Evropa 2. Na druhou stranu se ale rok od roku snažíme ocenění posouvat, a tak se naše afterparty stěhuje do větších prostor, ve kterých s námi může oslavovat více našich posluchačů a fanoušků. Navíc sedmým ročníkem se chceme více otevřít mezinárodní hudební scéně, a proto jsme přidali i několik ocenění pro zahraniční interprety,“ říká Martina Říhová, výkonná ředitelka skupiny Active, pod kterou spadá i rádio Evropa 2.

Oproti předchozím ročníkům zařadila Evropa 2 v letošním roce nově i další tři kategorie pro zahraniční umělce. Mezi zahraničními finalisty se pak nejčastěji objevují jména jako Eminem, Jonas Blue, Imagine Dragons nebo Nico Santos. O tom, kdo v jednotlivých kategoriích převezme cenu, rozhodují už posedmé ti nejpovolanější – posluchači a fanoušci rádia. Pouze kategorie Divoká karta Evropy 2 a Legendary act jsou v režii hudebních odborníků.

Speciální je také kategorie Nejstreamovanější song Youradio, kde tato česká streamovací hudební služba odtajní, jaký song její uživatelé nejčastěji poslouchali v loňském roce. Z nominovaných budou moci lidé vybírat na stránkách www.evropa2.cz v každé ze třinácti kategorií, a to od 7. března až do 17. března. Vítězové si pak přijdou převzít cenu přímo do živého rádiového vysílání Evropy 2, které proběhne 21. března mezi 15.00 až 18.00 hodinou v Odpolední show Evropy 2. 

„Můžeme už nyní prozradit, že jednu z cen, Legendary Act, si přijede osobně převzít finská kapela The Rasmus, která u této příležitosti přislíbila také koncert na večerní afterpárty v pražském Foru Karlín. Navíc tahle afterpárty bude i oslavou 29. narozenin Evropy 2, takže si to určitě nenechá ujít nikdo z našich moderátorů, vč. Leoše Mareše, Patrika Hezuckého, atd.,“ říká Martina Říhová.

„Na jednom místě se tak sejdou přední čeští muzikanti, producenti, hudební odborníci a současně i moderátoři Evropy 2 a jejich posluchači a fanoušci. Prostě párty, jak má být.“

Afterparty a oslava narozenin rádia se přesouvá do větších prostor v pražském Foru Karlín, kde vedle The Rasmus vystoupí například kapela Chinaski. Celým večerem budou provázet Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Petr Cerha alias Nasty.

VIDEO: Renata Kajdžas hlásí návrat! Prozradila, kde bude moderovat s Hezuckým!

Video
Video se připravuje ...

Renata Kajdžas hlásí návrat! Prozradila, kde bude moderovat s Hezuckým! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
64 fotografií