Na konzervatoři původně vystudovala klasickou kytaru, což se Lence Filipové při rozjezdu kariéry hodilo, protože se na ní na koncertech sama doprovází. Za svou čtyřicetiletou kariéru vydala přes dvacet alb, některé její písničky jako „Zamilovaná" nebo „Za všechno může čas" již zlidověly a sama blondýnka platí za jednu z nejsympatičtějších osobností v českém showbyznysu. 

Jednoduchý život ale rozhodně neměla. V roce 2017 ji po 34 letech společného soužití opustil manžel Boris Drbal (66). O tom nikdy veřejně nemluvila. Už před svatbou se prý dohodli, že se její manžel bude držet mimo zájem veřejnosti. Zpěvačka si po svatbě dokonce nechala rodné příjmení. „Byla jsem také už hodně známá, takže u svého jména jsem zůstala,“ řekla už dříve dcera herce Adolfa Filipa (†76).

Nedlouho poté, co ji opustil manžel, ji navíc postihla zákeřná nemoc imunitního systému. Zpěvačka se přibližně na rok stáhla do ústraní a s nemocí bojovala. Během tohoto období výrazně zhubla a musela nosit paruku. 

„Cítím, že vám dlužím vysvětlení, a proto bych vám chtěla říci, že šlo o vážné selhání imunity. Následné léčení mám za sebou a nyní regeneruji a začínám se připravovat na další sezonu. Všem, kteří mně píší a podporují mě, moc a moc děkuji za jejich srdečné a láskyplné reakce a věřte, že se už teď na vás všechny moc moc těším,“ uvedla v polovině roku na svém facebookovém profilu. 

Podle jejích slov nebyla náhoda, že se jí rány osudu postavily do cesty tak krátce za sebou. „Několikrát za život dostáváme kopanec od života a je jen na nás to správně pochopit, něco změnit. Když tomu neporozumíte, budou přicházet větší a větší kopance, dokud je nepochopíte,“ prozradila po návratu na pódia Filipová Blesku. „Bude to znít jako fráze, ale odnesla jsem si z toho ponaučení, že se musím radovat ze života a hlavně být sama sebou,“ dodala zpěvačka.  

Vedle svých pěveckých úspěchů je nesmírně pyšná i na svou dceru Lenny (25), která si razí cestu showbyznysem stejně suverénně jako ve své době sama Filipová. Její nezaměnitelný chraplák by jí mohla závidět nejedna česká zpěvačka a její písničky patří pravidelně k těm nejhranějším v českém éteru.

„Je to neskutečně statečná ženská a všechno je to u ní v hlavě. Ze všech problémů se dokáže dostat jen díky ní. Dost často bývá, že člověk, když něco bere jako samozřejmost, třeba zdraví, dostane ťafku od života. Jsem na ni pyšná,“ vyjádřila se Blesku o své slavné mamince Lenny, která randí s Marpem (34).

České zpěvačce dnes může za svou kariéru děkovat i slavná kanadská zpěvačka Céline Dionová (50). Filipová totiž dostala v roce 1988 nabídku reprezentovat Švýcarsko na populární soutěži Eurovize, kde měla zpívat píseň Ne partez pas sans moi.

Kvůli tehdejšímu režimu ale bohužel nedostala povolení vycestovat z Československa a její náhradnicí se narychlo stala tehdy právě začínající zpěvačka Céline Dionová. Té se podařilo celou soutěž vyhrát a prosadit se po celém světě. Vděčnost české písničkářce Dionová prokázala tím, když ji na svém pražském koncertě pozvala na pódium jako čestného hosta.

VIDEO: Zpověď Lenky Filipové: O vážné nemoci a zradě manžela!

Video
Video se připravuje ...

Zpověď Lenky Filipové: O vážné nemoci a zradě manžela! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
64 fotografií