Eva Holubová jako jedna z mála celebrit používá Instagram k tomu, aby svým followerům (a že jich nemá málo, v tuto chvíli je jich úctyhodných 81,4 tisíc) něco předala. Anebo je alespoň přiměla k zamyšlení. Rozhodně nepatří mezi povrchní bloggerky, které se na internetu chlubí maximálně tím, co mají na sobě za značkové oblečení a jakou použily luxusní kosmetiku, naopak se nebojí mluvit i o tématech, která jsou obvykle tak trochu tabuizovaná. A víra a náboženství mezi taková témata rozhodně patří.

Sympatická umělkyně se pochlubila fotkou s římskokatolickým knězem Ladislavem Heryánem (58), který je známý svým neortodoxním vzhledem i vystupováním. Podle Holubové je příkladným knězem a skutečným duchovním, a jenom kvůli tomu, aby mohla na jeho besedu, přerušila své marodění a i s chřipkou se hnala do LaFa. Víra je pro ni totiž velice důležitá. „Já nejsem pokřtěná, ale křesťanský život prožívám ve svém nitru tak intenzivně, že mám někdy pocit, jako by tomu nebylo nikdy jinak. A jindy se zase sebe ptám, jak jsem mohla žít bez Ježíše?!“ nechápe populární herečka, která v minulosti bojovala s depresemi i démonem alkoholu.

„Nevnímám svou víru jako nějaký zakonzervovaný náboženský vyznání. Jednou z mých motivací jsou slova Sv. Augustina ‚nebát se nepokoje v sobě při hledání v každém směru‘,“ vysvětluje Holubová, a stejně elegantně odráží i námitky svých fanoušků, kteří se s ní pokusili debatovat ohledně špatnosti organizované církve. „Katolická církev bezesporu prošla vývojem, s její současnou povahou nemám problém. A papeže Františka zbožňuju,“ nenechala se zatáhnout do ostřejšího dialogu.

Stejně důležitá je pro ni i mše svatá, ta jí dokonce slouží jako prostředek přiblížit se Bohu a vnímat jeho přítomnost. „Je pro mne rituál, který mne kdekoliv na světě, neboť je stejný, dostane do rozjímání či rozmluvy s Prozřetelností. Ale taky mám potřebu intimní polohy víry, tomu rozumím, a někdy, třeba na Sicílii, když se rozezpívá celý kostel, miluju tu naši lidskou pospolitost. V některých zemích se věřící při modlení Otčenáše vezmou za ruce. Vytvoří na chvíli obrovský řetěz. Úžasná koncentrace energie,“ dodala Holubová.

VIDEO: Eva Holubová se přiznala, proč miluje sociální sítě a kdo vymýšlí její vtipné příspěvky! 

Video
Video se připravuje ...

Eva Holubová se přiznala, proč miluje sociální sítě a kdo vymýšlí její vtipné příspěvky! Redakce Blesk

Fotogalerie
42 fotografií