Zákeřný meningokok, který napadl jeho mozek, a následná operace Jiřího Menzela téměř na rok upoutaly na lůžko. Manželka Olga za ním několikrát denně dojížděla do nemocnice a posléze do rehabilitačních ústavů. Loni na podzim režiséra pustili do domácí péče a velmi výrazně se jeho stav den ode dne zlepšuje.

Týdeníku Sedmička Menzelová prozradila, že nemoc jejímu manželovi kdysi předpovídala herečka Helena Růžičková, která 4. ledna 2004 podlehla rakovině.

"Ještě nikomu jsem to neřekla, ale Helena Růžičková, která uměla věštit, Jirkovi prozradila několik věcí, které se mu v životě stanou. Že něco mu bude dělat dobře a co bude pro něj prospěšné, a mimo jiné mu předpověděla i to, co se stalo,prozradila Olga Menzelová s tím, že věštbě tehdy nevěřila a byla přesvědčená o tom, že všechno zvládne.

To, že do určité míry ovlivňuji jeho osud, je nezpochybnitelné, protože kdybych nefungovala tak, jak funguji, Jirka by tady už nebyl. Ale myslím, že určitým skutečnostem se v životě nevyhneme,“ řekla Olga.

Často jsem na to proroctví Heleny myslela a říkala jsem si, že teď už je Jirkovi osmdesát, nic se nestalo, pořád je jako jura. Jirka byl na svůj věk mimořádně fyzicky i psychicky zdatný,“ dodala.

VIDEO: Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas

Video
Video se připravuje ...

Menzelova o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
27 fotografií