Blondýnka na akci předvedla svůj nový účes a na všechny strany zářila úsměvy. Neradovala se ale jen z dalšího ocenění pro svého chotě, mnohem větší radost jí zřejmě dělala radostná novinka, s níž se pochlubila ve své děkovné řeči.

„Nebudu dlouho mluvit, ale musím vám říci dobrou zprávu, že Jiří je doma s námi,“ pronesla Menzelová v Divadle Perštýn na předávání cen Mistrů zábavního umění, které každoročně udělují Umělecké sdružení Artes a členové Kolegia zábavního umění.

Zatímco očividně dojatá Olga převzala ocenění, svou troškou do mlýna se rozhodla přispět i dcera Anička (9) a místo tatínka si vzala na starost knihu oceněných, kam namalovala smajlíka a podepsala se.

Z návratu Jiřího domů má jistě radost celá rodina. Vždyť v různých nemocnicích a zařízeních strávil skoro deset měsíců. Jeho boj o život začal loni v listopadu, kdy musel být převezen do střešovické nemocnice poté, co ho jeho žena našla doma ležet bezvládného na zemi.

VIDEO: Menzelová o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas

Video
Video se připravuje ...

Menzelova o manželovi: Rehabilitace probíhá krůčky, musíme mu dát čas David Turek, Aleš Brunclík

Za kolaps mohla meningokoková infekce, která napadla režisérův mozek. Po několikahodinové operaci musel být Menzel v umělém spánku. Z něho jako zázrakem procitl před Vánocemi a v březnu byl převezen na rehabilitační kliniku na Malvazinkách. Tam se postupně začal zlepšovat a znovu se učil chodit a mluvit.

Po pár měsících se ale Menzelová rozhodla manžela převézt raději do Rehabilitační nemocnice Beroun. Tam měl údajně lepší péči. Teď je ovšem konečně v domácí péči, kde je mu zřejmě nejlépe.

Zatímco Menzel se stal díky nejnovějšímu ocenění Mistrem umění mezi režiséry, stejné pocty se v jiných kategoriích dostalo i dalším známým osobnostem. Ze zpěváků byli oceněni Václav Neckář (74) a Jitka Molavcová (68), Mistrem mezi hudebními skladateli se stal Jaroslav Uhlíř (73), z hudebních aranžérů zabodoval Jiří Škorpík (46), z textařů pak Eduard Krečmar (76) a entertainerem roku se stal Jiří Korn (69). Z herců pak byla do Síně slávy uvedena národem milovaná Jiřina Bohdalová, které cenu předával Karel Gott, který už ocenění získal před dvěma lety.

VIDEO: Olga Menzelová poprvé o největší hrůze v životě: Mám kvůli Jiřímu výčitky!

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová poprvé o největší hrůze v životě: Mám kvůli Jiřímu výčitky! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
70 fotografií