V Národním divadle se až na Janu a Danu sešla celá Munzarova rozvětvená rodina. Dcera Bára Munzarová (46) s manželem Martinem Trnavským (48) a svou dcerou Aničkou Dvořákovou (17). Její otec a Bářin první manžel Jiří Dvořák (51) se s bývalým tchánem přišel také rozloučit.

Přítomna byla i dcera Jany Hlaváčové Tereza (53), kterou má s prvním manželem, hercem Jiřím Michným (†34). Zamávat přišla i Munzarova dcera Johana (56) se svou matkou a první chotí zesnulého Naděždou (86), kterou doprovázel současný manžel, spisovatel Ivan Kraus (79).

Chyběly tak jen vdova a hercova švagrová. Ve zlaté kapličce se neobjevila ani Danina dcera, herečka Lucie Matoušková (45), která s tetou Janou na rozdíl od své matky dobře vycházela.

I kdyby mezi Janou a Danou panovala zloba, o které jejich kolegové čas od času spekulovali, je s podivem, že by představitelka Popelčiny nevlastní sestry nepřijela svou vlastní sestru podpořit ve chvílích, když je jí v životě nejhůř.

Těžko říct, co v den pohřbu svého švagra dělala a kde byla, protože během celého pátku nezvedala telefon. Pokud není Dana Hlaváčová nemocná a pokud v době pohřbu nedržela svou sestru za ruku a nesledovala s ní přímý přenos z Národního divadla v České televizi, tak se kromě nevyřčené zloby nabízí jako vysvětlení také ne zcela pochopitelný odpor k hlavnímu městu.

Fotogalerie: Pohřeb herce Luďka Munzara (†85): Tohle…
388 fotografií

Když se totiž Dana před lety odstěhovala za dcerou Lucií do Mladé Boleslavi,  řekla: „Zabodla jsem v Praze vidle, už mě to tam štvalo. Nemohla jsem tam dýchat. Nejezdím tam, nikdo mě tam nedostane!“

A její dcera Lucie? Ta v době pohřbu zkoušela v Městském divadle v Mladé Boleslavi. „Lucie Matoušková právě zkouší novou hru,“ řekli nám v divadle.  Odpor k Praze ani divadelní zkouška ale dostatečnou omluvou moc nejsou...

VIDEO: Poslední ovace v Národním: Takhle Munzara (†85) vyprovodili do hereckého nebe

Video
Video se připravuje ...

Poslední ovace v Národním: Takhle Munzara (†85) vyprovodili do hereckého nebe Lukáš Červený

Fotogalerie
101 fotografií